Завантаження ...

На Сумщині вже щепилася майже половина населення

На Сумщині вже щепилася майже половина населення фото

Олена Бойко – заступниця голови обласної державної адміністрації – повідомила, що в Сумській області вакциною від коронавірусу щепилося 49% людей. 

Згідно з повідомленням посадовиці, в Сумській області першою дозою вакцини провели щеплення 433 826 людей, ще 415 142 особи мають “зелений” COVID-сертифікат, який свідчить про повний курс вакцинації. 107 осіб звернулися за додатковою дозою, а “бустер” вирішили зробити 2754 особи. Загалом на Сумщині вже провели 851 829 щеплень. 

Однак, за словами головного санітарного лікаря області Володимира Збаражського, населення вже рідше приходить до центрів вакцинації, темпи зменшуються. Як засвідчив медик, це загрожує значними негативними наслідками для здоров’я усіх жителів Сумщини. Також було зазначено, що найчастіше щепляться особи віком 18-19 років, від 40 до 49 та від 50 до 59 років. 

 

“Вакцинація працює, достовірно перевірив на собі. Це можливість зберегти власне здоров’я і життя Тому всім, хто дотепер вагався робити першу дозу, раджу вакцинуватися, а вже щепленим – отримати бустерну дозу”, – закликав голова обласної державної адміністрації Сум Дмитро Живицький.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: