Завантаження ...

На Сумщині капітально ремонтується опорна школа

На Сумщині капітально ремонтується опорна школа фото

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Олег Клименчуков проінспектував хід робіт із капітального ремонту (термомодернізації) опорного закладу «Комишанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» в с. Комиші Охтирського району

Як повідомив Олег Клименчуков, загальна кошторисна вартість будівельних робіт станом на сьогодні складає 40,4 млн грн. Фінансування об’єкта здійснюється за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери та коштів місцевого бюджету. Будівельні роботи розпочато у грудні 2021 року. Наразі освоєно коштів платників податків на суму 12,1 млн грн, із них 10,9 – державний бюджет та 1,2 млн – місцевий бюджет.

 

«Капітальний ремонт цієї школи є прикладом потужної співпраці Сумської облдержадміністрації, народних депутатів та громади. У школі проводяться роботи з утеплення приміщення, заміни вікон, внутрішні роботи, – повідомив заступник голови облдержадміністрації. – По суті ми маємо комплексну модернізацію, осучаснення цього закладу. Діти отримають максимально зручну, комфортну школу, в якій вони навчатимуться із задоволенням. Закінчення робіт з капітального ремонту школи планується до кінця цього року».

 

Сільський голова Сергій Павленко розповів, що Комишанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – це опорний заклад громади. Тому саме цю школу обрано для капітального ремонту в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Адже діти мають навчатися в комфортних та якісних умовах.

 

«Приміщенню школи вже 40 років. За цей час вона капітально не ремонтувалася. Тепер на цьому об’єкті здійснюється утеплення фасаду, фундаменту, покрівлі, заміна каналізації, електромережі, теплопостачання, внутрішні роботи. Також після ремонту плануємо закупити нові меблі для опорного закладу», – говорив він.

 

Начальник відділу освіти Комишанської сільської ради Євгенія Коритник повідомила, що наразі в цьому приміщенні навчається 215 дітей, працює потужний педагогічний колектив. І термомодернізація цього закладу – це не лише комфорт дітей та педагогів, а ще й економія коштів громади уже в недалекому майбутньому».

Сьогодні на цьому об’єкті активно працюють будівельники. Олег Клименчуков оглянув хід виконання робіт. Готовність об’єкту станом на сьогодні складає 45%. Закінчення будівельних робіт на об'єкті планується у грудні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: