Завантаження ...

Під ОДА знову мітинг 

Під ОДА знову мітинг  фото

Під Сумською обласною державною адміністрацією вкотре зібралися мітингувальники. На протестну акцію вийшли колишні працівники “Сумського НВО”, яким досі не виплатили заборговані гроші. 

21 грудня біля будівлі сумської адміністрації пройшов мітинг колишніх працівників “Сумського НВО”, яким підприємство досі боргує заробітні плати. Борг складає приблизно 200 мільйонів гривень. 

Протестна акція проходила в той час, коли в ОДА проводили засідання з питань заборгованості із зарплати. Тимчасова комісія розглядала питання взаємоперевірки  з управлінням юстиції щодо погашення заборгованості за виконавчими провадженнями.

Нагадаємо, 30 вересня 2021 року колишні працівники “Сумського НВО” (раніше - заводу імені Фрунзе) вже збирали мітинг та вимагали виплати боргу. Протестувальники стверджували, що так і не отримали свою платню, хоча, за статистикою, підприємство поступово повертало борг. 

 

“Я не отримала ні свою зарплату за пів року, ні розрахункові, коли звільнилася з заводу Фрунзе у 2018 році. Це був ще завод Фрунзе. Зараз його перейменували в Інжиніринг, хоча підприємство користується всіма потужностями цього заводу, який винен мені зарплату”, - розповіла “Суспільному” Олена Скоробагатько, колишня працівниця “Сумського НВО”. 

 

Згідно з інформацією, яку в процесі розслідування отримали журналісти “Суспільного”, станом на 2021 рік “Сумське НВО” є найбільшим боржником в Україні. 

Крім того, 8 грудня 2021 року ПУМБ подав позов до суду до “Сумського НВО” на 58 мільйонів доларів. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: