Завантаження ...

Суми - у жовтій зоні?

Суми - у жовтій зоні? фото

На Сумщині перевищено лише один індикатор рівня епідеміологічної небезпеки. Імовірно, скоро місто зможе знову потрапити в “жовту зону”.

Згідно з постановою КМУ, на Сумщині зависокий лише рівень захворюваності: він складає 259 осіб на 100 тисяч при нормі менше ніж 75. Інші показники (такі як коефіцієнт виявлення випадків інфікування, охоплення тестуваннями, рівень госпіталізації, його динаміка та завантаженість ліжок із киснем) вже протягом трьох діб дорівнюють числовим значенням нижче норми. 

Зокрема, коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 15,9% при нормі менше ніж 20%, рівень госпіталізації - 41 на 100 тисяч при нормі менш як 60, а завантаженість ліжок із киснем - 31,2% при нормі менше ніж 65%.

Нагадаємо, 30 листопада уряд вніс зміни до карантинної постанови та посилив обмеження і в “жовтих зонах” також. З 6 грудня у межах жовтого рівня заборонено: робота закладів освіти, в яких вакциновано принаймні однією дозою менш як 100% співробітників, проведення масових заходів, крім атестації здобувачів освіти, робота закладів культури, спортзалів, басейнів, ресторанів та кафе, окрім доставлення та замовлень на виніс, перевезення міжобласного та міжнародного характеру. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: