Завантаження ...

У листопаді 2021 року Сумською рибоохороною викрито 44 порушення

У листопаді 2021 року Сумською рибоохороною викрито 44 порушення фото

У листопаді 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 10 рибоохоронних рейдів та викрито 44 порушення природоохоронного законодавства, з яких чотири – грубих.

Також складено 12 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 19 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 20 од. заборонених знарядь лову.

«Під час проведених заходів державні інспектори вилучили у порушників 27 од. заборонених знарядь лову (16 сіток, загальною довжиною 515 м, інших знарядь лову - 11 од.) та майже 272 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 705,5 грн. На порушників накладено 14 722 грн штрафів. Передано до судів 23 справи для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив керівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу: четвертого листопада на водоймі в с. Новоандріївка Сумського району держрибінспекторами зафіксовано порушення Правил рибальства. Громадянин за допомогою «драги» добув 0,5 кг мотиля. Сума збитку склала 705,5 грн.

На порушника складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Також зафіксовано 12 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів з перевищенням дозволеної кількості гачків (не більше п’яти) на одну особу та за вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. На порушників накладено штрафів на суму 1 037 грн. За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено 13 685 грн штрафів.

Оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 20 од. заборонених знарядь.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міст області виявлено 19 випадків незаконного продажу 271 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: