Завантаження ...

Які дороги Сумщина буде оновлювати в наступному році

Які дороги Сумщина буде оновлювати в наступному році фото

2 грудня постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Сумської обласної ради розглянула нагальні фінансові питання.

Перш за все голова комісії Олег Медуниця нагадав народним обранцям, що наступного тижня обласна рада вже розпочинає консультації з ОДА щодо проєкту обласного бюджету Сумської області на 2022 рік.

 

«На наступному тижні ми заслухаємо розпорядників бюджетних коштів. Цей процес ми повинні зробити максимально прозорим і відкритим. Щоб всі депутати знали й розуміли, за що вони будуть голосувати», - наголосив депутат.

 

Що ж до порядку денного засідання комісії, то одним з найважливіших питань виявився розгляд проєкту розпорядження голови Сумської ОДА «Про внесення змін до обласного бюджету Сумської області на 2021 рік» у частині субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автодоріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах».

Як повідомила т. в. о. директора Департаменту фінансів ОДА Алла Литвяк, мова йде про додаткові кошти у сумі 84 млн 429 тис. 100 грн. Частина з них буде спрямована на два об’єкти: дорогу Білиця – Степне (Ямпільський район), а також на дорогу Томашівка – Коровинці – Рубанка (по селу Томашівка). Ще 7,5 млн планують передати бюджету Сумської міської територіальної громади, і 50 290,2 тис. грн додали на експлуатаційне утримання автодоріг.   

Депутати підтримали це питання, але й висловили декілька побажань, що стосуються ремонту обласних шляхів. Зокрема, перший заступник голови Сумської обласної ради Олександр Стрельченко вніс пропозицію: «Коли ми будемо голосувати за обласний бюджет-2022 і планувати проведення ремонтних робіт на дорогах Сумщини, хотілося б завчасно побачити перелік шляхів, які будемо оновлювати, щоб ми могли його обговорити з головами фракцій».

Свою точку зору висловив і голова комісії Олег Медуниця:

 

«Також маю пропозицію – у наступному році потрібно обговорити ситуацію з дорожнім будівництвом у Сумській області взагалі. І мова йде не тільки про дороги місцевого значення. Є серйозні питання і по шляхах державного значення, на які виділяються державні кошти. Наприклад, магістраль Суми – Миропілля. Кілька років на цю дорогу проводяться тендери, а ремонтів дочекатися все не можемо. Також є виїзд на Київ (а там і так була непогана дорога!), який робиться з підняттям дорожнього покриття на метр, з відбійниками, освітленням і т. д. І разом із тим виїзд із Сум в районі Баранівки розбитий вщент, і ми нічого не можемо з цим зробити. Так не має бути. Я розумію, що ці питання до Служби автодоріг Сумської області, але їх потрібно нарешті ставити». 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: