Завантаження ...

На Сумщині визначать профілактичну смугу вздовж державного кордону

На Сумщині визначать  профілактичну смугу вздовж державного кордону фото

Під час службової наради заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Печененко наголосив, що профілактичну смугу вздовж державного кордону України в межах Сумської області має бути визначено відповідно до пункту 16 постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим» (зі змінами)

Учасникам наради були надані відповідні доручення щодо підготовки та надання пропозицій щодо встановлення профілактичної смуги вздовж державного кордону з метою подальшої підготовки проєкту розпорядження голови Сумської облдержадміністрації.

Довідково

З метою охорони території України від занесення з території інших держав збудників  карантинних хвороб  тварин, занесення або самостійного розповсюдження з-за кордону карантинних об'єктів рослин, а також охорони навколишнього природного середовища уздовж державного кордону встановлюється профілактична смуга.

У профілактичній смузі забороняється утримання і випасання  худоби та здійснення будь-яких операцій з відходами.

Ширина цієї смуги, а також конкретні заходи щодо здійснення на її території контролю за санітарно-карантинним, ветеринарним, фітосанітарним та екологічним станом визначаються облдержадміністраціями разом з територіальними органами центральних органів виконавчої влади, до компетенції яких віднесені зазначені завдання, за погодженням з відповідними органами Державної прикордонної служби (пункт 16 постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим» (зі змінами)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: