Завантаження ...

Сполучення між Сумами та Харковом збираються покращити

 Сполучення між Сумами та Харковом збираються покращити фото

Таке питання обговорили на розширеній нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олега Клименчукова

Акціонерним товариством «Укрзалізниця» розглядається питання призначення курсування нового регіонального дизель-поїзда за маршрутом Харків – Ворожба. Адже на сьогодні залізничне сполучення між Сумами та Харковом практично відсутнє.

За інформацією представників виробничого підрозділу «Сумська дирекція залізничних перевезень» АТ «Укрзалізниця», збільшення кількості маршрутів, оновлення рухомого складу залізничного транспорту дасть можливість значно підвищити якість і безпеку перевезень, забезпечити високий рівень комфорту поїздок залізничним транспортом для жителів міста Суми і області. Але разом з тим у зв’язку зі збитковістю пасажирського залізничного транспорту існує нагальна потреба у фінансовій підтримці підприємств залізничного транспорту з боку місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Тож під час наради було порушено питання компенсації органами місцевого самоврядування втрат підприємств залізничного транспорту від пільгових перевезень пасажирів.

За результатами наради рекомендовано виконавчим комітетам Сумської, Тростянецької, Білопільської міських рад вирішити питання щодо погашення заборгованості за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом у 2021 році, опрацювати питання щодо збільшення видатків на відшкодування втрат залізничного транспорту від пільгових перевезень у 2022 році.

Тому, як бачимо, вирішення питання щодо впровадження нових залізничних маршрутів не в останню чергу залежить і від позиції та активності органів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: