Завантаження ...

“Сумигаз” погрожує відключити газ 75 бюджетним установам

“Сумигаз” погрожує відключити газ 75 бюджетним установам фото

75 бюджетним закладами та об’єктам соціально-побутового призначення Сумщини погрожують відключенням від газової мережі уже в грудні. Відповідну заяву зробили в АТ “Сумигаз” та надіслали місцевим органам влади листи з попередженням про такі дії.

 

“На сьогодні ряд бюджетних установ та організацій Сумської області не включені до Реєстру споживачів будь-якого постачальника. Вони забезпечені природним газом через постачальника «останньої надії» (ПОН). За законодавством, ПОН постачає природний газ споживачу протягом обмеженого терміну – не більше 60 діб до кінця календарного місяця, що настає за місяцем початку фактичного постачання природного газу.

 

Відповідно до Постанови КМУ від 26.10.2021 року, для бюджетних установ, закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності з 1 жовтня по 30 листопада 2021 р. постачання природного газу здійснює ПОН. Протягом цього терміну установи й заклади мають укласти договори з постачальником природного газу, інакше вони не матимуть права здійснювати відбір (споживання) природного газу з газорозподільної системи.

АТ «Сумигаз» висловив стурбованість щодо ситуації, в якій опинились 75 бюджетних закладів та об’єктів соціально-побутового призначення, що не мають договорів з новим постачальником природного газу. Оскільки добігає кінця термін, протягом якого ПОН постачає природний газ бюджетним закладам, товариство звертає увагу місцевих органів влади на ситуацію з укладанням договорів. Згідно з законодавством, якщо зазначені установи не будуть внесені до Реєстру споживачів будь-якого постачальника, вони будуть відключені від газової мережі”, – ідеться в офіційному повідомленні АТ “Сумигаз”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: