Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 15 листопада 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 15 листопада 2021 фото

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, з 5 по 11 листопада мобільні групи перевірили 439 об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо).

За грубе порушення карантинних заходів було складено 12 актів перевірки, 14 протоколів за статтею 42 КУпАП та 119 – за статтею 44-3 КУпАП.

Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України допомагали здійснювати 54 представники в/ч 3051 Національної гвардії України, які працювали в складі 12 піших патрулів і двох патрулів на автомобілях.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега Дубицького, минулого тижня працівники відділу взяли участь у чотирьох рейдах, під час яких було перевірено понад 30 об’єктів торгівлі та громадського харчування. У результаті спеціалісти Держпродспоживслужби склали шість адміністративних протоколів за статтею 42 КУпАП. Як зазначив Олег Дубицький, в основному фіксувалися порушення режиму дезінфекції, недотримання соціальної дистанції, використання прострочених деззасобів або приготованих з порушенням пропорції. Під час перевірок, зауважив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, велику увагу приділяли й інформуванню, в тому числі необхідності вакцинації працівників, які здійснюють торгівлю.

«Тут ситуація нормальна. Водночас є багато суб’єктів господарювання, яким простіше робити своїм працівникам кожні три дні ПЛР-тести», – розповів посадовець.

Порушення дезрежиму – основне порушення, яке спостерігалося й на ринках міста, поінформував Начальник Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр Скварча. За означений період під час перевірок торжищ працівники відомства склали 15 адміністративних протоколів.

Як прозвітував начальник відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко, з 8 по 11 листопада члени тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту провели контрольну перевірку дотримання карантинних вимог на базі ПП «Согор». Перевізнику надали рекомендації щодо посилення контролю та проведення дезінфекції салонів автобусів і робочих місць водіїв. Під час перевірок автотранспорту на маршрутах працівники поліції склали 14 протоколів на водіїв за порушення дотримання допустимої кількості пасажирів.

Зважаючи на наближення новорічно-різдвяних свят, у зв'язку з чим збільшиться кількість покупців у торговельних закладах і на ринках, міський голова Олександр Лисенко закликав їхніх керівників і очільників структур, які контролюють дотримання вимог чинного законодавства щодо  карантинних заходів, уже зараз бути гововими до напливу відвідувачів і продумати, як організувати роботу, щоб уникнути скупчення людей і не допустити порушень. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: