Завантаження ...

У СумДУ науковці обговорили проблеми медицини й допінгу в спорті

У СумДУ науковці обговорили проблеми медицини й допінгу в спорті фото

9 листопада у Сумському державному університеті відбулась міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми спортивної медицини та боротьби з допінгом у спорті».

У режимі онлайн конференція зібрала 270 науковців, фахівців спортивної медицини, фізичної культури, спорту та фізичної реабілітації із різних країн світу.

Організаторами заходу  виступили: Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Сумський державний університет, Федерація легкої атлетики України, Національний антидопінговий центр України, під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, за участі консорціуму проєкту REHAB програми ЄС Еразмус+.

Голова організаційного комітету конференції –  голова вченої ради, почесний ректор СумДУ, голова Сумського відокремленого підрозділу «Спортивна студентська спілка України» Анатолій Васильєв представив учасникам спортивну інфраструктуру СумДУ й відзначив, що спорт завжди був знаковою складовою діяльності університету.

«На базі університету розвивається 42 види спорту, розвинена інфраструктура, функціонують два Державні центри олімпійської підготовки. Крім того, одним зі структурних підрозділів СумДУ є потужний Медичний інститут, у складі якого працює Університетська клініка. Такий симбіоз: медінститут, університетська клініка і розвинена спортивна діяльність у свій час привели до створення центру спортивної медицини. Враховуючи високий рівень професійних підходів до спорту в СумДУ, ми не можемо залишити поза увагою таку тематику, як спортивна медицина й, зокрема, боротьба з допінгом у спорті», - підкреслив Анатолій Васильєв.

Під час конференції учасники розглянули низку важливих питань, зокрема, проблеми спортивного тренування в аспекті спортивної медицини; антидопінговий контроль у спорті; допінг в дитячо-юнацькому спорті; сучасні можливості медико-біологічного супроводу підготовки спортсменів у видах спорту, що потребують прояву витривалості; особливості підготовки спортсменів в умовах пандемії COVID-19.

Володимир Платонов, академік Національної  академії наук, голова комісії НОК України, видатний вчений в галузі фізичної культури і спорту, відзначив розвиток спортивної науки, спорту вищих досягнень у СумДУ, зазначивши, що підтримка цих напрямків є практикою більшості авторитетних університетів світу.

У своїх доповідях спікери висловили подяку організаторам конференції за  актуальну тематику та залучення до її роботи визнаних і досвідчених професіоналів, надали практичні рекомендації спортивним тренерам, керівникам спортивних установ щодо поглибленого медичного супроводу спортсменів, методик спортивного харчування, реабілітації в спорті, збереження і зміцнення здоров’я в умовах пандемії, а також висловили побажання організаторам започатковану конференцію зробити щорічною.  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: