Завантаження ...

На Сумщині розпочинаються тижневики щеплення в громадах

На Сумщині розпочинаються тижневики щеплення в громадах фото

Про це під час брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Живицький

 

«Ми розпочинаємо таку практику як тижневики щеплення в громадах. 51 громаду Сумської області розбиваємо по 10 громад щотижня і випрацьовуватимемо новий механізм проведення щеплень, – повідомив голова облдержадміністрації. – Від завтра тижневик щеплень проходитиме в Хотінській, Миколаївській сільській, Нижньосироватській, Верхньосироватській, Білопільській, Ворожбянській, Річківській, Миколаївській селищній, Краснопільській та Миропільській громадах Сумського району. І сьогодні я проводив селекторну нараду з головами цих територіальних громад, під час якої ми обговорили старт цього тижневика».

 

За його словами, у цих громадах буде організована робота із сімейними лікарями, які будуть запрошувати людей на щеплення та надавати інформацію про те, скільки жителів громади, з якими в них підписана декларація, щепилося. Крім того, у громадах будуть обиратись населені пункти із зазначенням конкретних вулиць, на які виїжджатимуть мобільні бригади. Будуть визначені час та місце проведення вакцинації. Для жителів, які не зможуть самостійно добратись до місця вакцинації, громадою буде додатково організовано транспорт або ж мобільні бригади здійснюватимуть подворовий обхід.

 

«Чому ми це робимо? Тому що ситуація в області дуже серйозна. В лікарнях області закінчуються місця для госпіталізації пацієнтів. Ми постійно вишукуємо можливість відкриття додаткових ліжок, – наголосив Дмитро Живицький. – Тільки за вчора ми втратили 37 пацієнтів, які були би живими, якби щепились проти COVID-19».

 

Особливо голова облдержадміністрації наголосив на необхідності щеплення для пацієнтів групи ризику – 60+ і звернувся до молодого покоління з проханням привести своїх батьків та дідусів до пунктів щеплень. Адже лише вакцинація – це єдиний шлях збереження життя і здоров’я жителів Сумщини.

Нині Сумщина забезпечена повністю вакцинами AstraZeneca, Pfizer та CoronaVac. До кінця тижня область має отримати також вакцину Moderna.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: