Завантаження ...

На Сумщині відкрили сучасну сортувальну лінію з переробки відходів

На Сумщині відкрили сучасну сортувальну лінію з переробки  відходів фото

Був присутній на відкритті цієї лінії на ТОВ «А-Муссон» голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький

 

«Питання роздільного збирання твердих побутових відходів та їх захоронення – дуже важливе. Адже це наша екологія, наше здоров’я, – зазначив Дмитро Живицький. – Тому я дякую підприємству за відкриття сучасної сортувальної лінії. Це перша така в Сумській області лінія розділення твердих побутових відходів. Приємно що є інвестори, які сьогодні інвестують власні кошти в сортування, переробку, створюють нові робочі місця й турбуються про екологію Сумщини».

За словами засновника ТОВ «А-Муссон» Анатолія Маковського, за програмою Президента України Володимира Зеленського «5-7-9» київським офісом компанії  був взятий кредит у сумі 25 млн грн у банку «Пумб». На будівництво сортувальної лінії було витрачено 7 млн грн. Решту кредиту витратили  на поповнення обігових коштів.
 

«Кредит «5-7-9» – дуже вигідний не лише через низький відсоток, А й через те, що у період карантину є можливість платити лише тіло кредиту», – додав Анатолій Маковський.    

Голова облдержадміністрації наголосив: «Дуже важливо, що з’явилась така первинна переробка сортування сміття у місті Суми. Адже  Суми є центром одного з трьох кластерів по програмі «Регіональний план поводження з відходами». Такі кластери плануються також у Шостці, Конотопі. І саме в Сумах з часом має з’явитися сміттєпереробний завод».

На підприємстві також продемонстрували сучасні підземні баки для сміття. Один такий бак заміняє 6 звичайних баків.

«Сьогодні ми проговорили з представниками міської ради, що з наступного року у місті Суми мають з’явитися сучасні підземні баки.  На жаль, місто Суми планує встановлювати такі баки за бюджетні кошти, хоч інвестор пропонує це зробити за власні кошти, – відзначив Дмитро Живицький. – Мені здається, що правильно було би побудувати в Сумах взаємодію з підприємствами, які здійснюють збирання і транспортування твердих побутових відходів, за схемою інвестування коштів самих цих підприємств. І це має бути умовою конкурсу щодо вивезення сміття».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: