Завантаження ...

У СумДУ обговорили перспективи змін в структурі зайнятості

У СумДУ обговорили перспективи змін в структурі зайнятості  фото

7 жовтня у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся круглий стіл у межах проєкту «Україна 4.0. Форсайт-дослідження соціально-економічних змін ринку праці та прогнозування професійних кваліфікацій з цифровими навичками».

Проєкт реалізується у співпраці  Національного агентства кваліфікацій, Державного центру зайнятості, Представництва Фонду ім. Ф. Еберта в Україні, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Учасниками круглого столу стали представники влади, аграрних підприємств Сумської області, громадських організацій, науковці.

«Сумська область є форпостом сільського господарства в Україні, тому саме цей регіон було обрано для проведення першої презентації проєкту й спілкування з представниками аграрного бізнесу», – відзначив директор Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Республіці Молдова Марсель Рьотіг.

Під час заходу професорка, директорка навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту СумДУ Тетяна Васильєва, яка є експерткою проєкту, та координаторка проектів Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Олена Давліканова презентували результати проведеного дослідження змін  характеру робочих місць та структури ринку праці в галузі сільського господарства (на підставі опитування керівників та представників 754 агропідприємств).

Тетяна Васильєва відзначила, що проєкт  є важливоим, оскільки студенти мають виходити на ринок праці підготовленими та конкурентоспроможними.

У ході зустрічі була розглянута низка важливих питань, що стосуються розвитку аграрної галузі економіки, зокрема діджиталізація, аспекти Індустрії 4.0 та автоматизація робочих місць, зміни потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах та прогнозування траєкторії розвитку ринку праці України під впливом глобальних трендів.

Перший заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тарас Савченко висловив вдячність Сумському державному університетові, представникам Фонду ім. Ф. Еберта та представникам бізнесу за плідну роботу: «Ми почули низку глибоких інноваційних думок. Це один із тих прикладів, коли наука і бізнес кооперуються і говорять про майбутнє», – підсумував Тарас Савченко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: