Завантаження ...

Місцева влада взяла на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на тепло

Місцева влада взяла на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на тепло  фото

Готовність всієї інфраструктури України до опалювального сезону становить 99%. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду 6 жовтня.

Він додав, що мова йде як про ремонт теплових мереж та котелень, так і про підготовку шкіл, лікарень, дитячих садочків і безпосередню підготовку житлових будинків.

«У газосховищах накопичено майже 19 млрд кубічних метрів газу, і цього буде достатньо для проходження зими. Перед керівництвом «Нафтогазу» та «Укргазвидобування» Уряд ставить чітке завдання – наростити видобуток власного газу. Всі інструменти для цього були надані: передані ділянки для видобутку, надані ліцензії, укладені угоди про розподіл продукції. Збільшення такого видобутку – це питання національної безпеки», – наголосив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль нагадав, що згідно з підписаним минулого тижня Меморандумом, міські голови взяли на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для людей. «Нафтогаз» зі свого боку поставлятиме газ місцевим теплокомуненерго за ціною в 4 рази меншу, ніж на європейському ринку.

«Уряд реструктурує борги та компенсує перед місцевою владою різницю в тарифах. Уся країна буде з теплом. Хочу попередити окремі газопостачальні компанії: будь-які спроби відключити соціальну інфраструктуру від газу або нажитися на ситуації ми будемо жорстко усувати», – резюмував Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: