Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби знешкоджено 33 застарілих боєприпасів, ще 41 виявлено

На Сумщині упродовж доби знешкоджено 33 застарілих боєприпасів, ще 41 виявлено фото

04 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження двадцяти п’яти артилерійських снарядів калібрами 45-мм, 57-мм і 100-мм, а також шість 50-мм та дві 82-мм мінометні міни. Небезпечні предмети раніше були виявлені у с. Перекопівка Роменського району та с. Лугове, Сумського району.

Боєприпаси часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

04 жовтня о 13:22 на лінію екстреного виклику «101», надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмету на узбіччі автодороги «Ромни-Київ» на відстані до 200 м від житлових будинків с. Перекопівка, Роменського району. Застарілу знахідку ідентифікували як протитанкову міну ТМ-62.

Цього ж дня о 14:10 в с. Ополонське, Сумського району місцеві мешканці знайшли у лісі на відстані до 1,2 км від житлових будинків тринадцять стрілецьких набоїв калібром 7,62 мм.

Після цього о 16:39 під час додаткового обстеження території, в с. Перекопівка, Роменського району, було виявлено на відстані до 200 м від житлових будинків двадцять шість 50-мм мінометних мін та один 45-мм артснаряд.

На місцях виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: