Завантаження ...

На Сумщині спостерігається стрімке погіршення епідемічної ситуації

На Сумщині спостерігається стрімке погіршення епідемічної ситуації фото

Про це під час наради за участю першого заступника голови Сумської облдержадміністрації Тараса Савченка повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко

Станом на 1 жовтня в області спостерігається стрімке погіршення епідемічної ситуації. Зафіксовано 83910 офіційно підтверджених випадків захворювань на коронавірусну інфекцію. За останню добу підтверджено лабораторно коронавірусну інфекцію у 454 осіб. Всього померло 1427 осіб, з них від ускладнень COVID-19 за минулу добу померло 4 особи, одужало – 79112.

Активних хворих – 3371 особа, із них 529 – лікується у стаціонарі, 2842 знаходяться на амбулаторному лікуванні. За останню добу госпіталізовано 67 осіб, що підтверджує динаміку зростання коронавірусної інфекції.

На сьогодні 9 закладів охорони здоров’я надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Керівництво управління охорони здоров’я пропонує включити до цього переліку ще один заклад – Тростянецьку міську лікарню, адже Охтирка вже не приймає пацієнтів, бо має завантаженість хворими майже на 100%.

Усього виділено у закладах охорони здоров’я 1 055 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, завантаженість в яких складає – 49,7%, Забезпеченість киснем 1055 ліжок закладів охорони здоров’я на 100%.

У Сумській області щеплено 203 059 осіб, 68% працівників освіти та 70% медичних працівників.

Також Сергій Бутенко повідомив, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» встановлені індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки. Якщо два показники з п’яти будуть протягом трьох днів перевищувати свій норматив, то область за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій переводять в іншу зону епідемічної небезпеки. На сьогодні в усіх регіонах країни з 23 вересня впроваджено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, але вже є чотири регіони в «помаранчевій» зоні.

«На сьогодні на Сумщині показник виявлення випадків інфікування має бути не більше 20%, ми підходимо до показника в 18,5% і він щодня збільшується майже на відсоток. Рівень госпіталізації має бути не більше 60% на 100 тис населення, зараз в Сумській області – 45% та відмічається щоденне збільшення кількості госпіталізованих, – зазначив начальник управління охорони здоров’я».

Згідно з інформаціє, наданою на засіданні Уряду 22.09.2021, в Міністерстві охорони здоров’я планується затвердити чіткий перелік професій виробництв і організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням від коронавірусної інфекції. До нього включать працівників закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій.

Навесні були судові позови до Європейського суду з прав людини щодо обов’язкового вакцинування та незгоди з цих питань. Наразі вже є два рішення суду, в яких зазначено, що в демократичних країнах вакцинація має бути обов’язковою. Можливо, аналогічні норма будуть впроваджені в законодавство України.

«Тому всі урядові та обласні заходи, які проводяться з метою зменшити поширення COVID-19 (вакцинація, дотримання протиепідемічних заходів) – це крок на упередження, щоб в Сумській області не припинялася робота всіх органів влади, підприємств, об’єктів соціальної сфери», – наголосив Сергій Бутенко та закликав всіх жителів області подбати про своє здоров’я, своїх близьких та рідних.

 

64735

 

64756

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: