Завантаження ...

На Сумщині порушення при користуванні опалювальними приладами спричинили дві пожежі

На Сумщині порушення при користуванні опалювальними приладами спричинили дві пожежі  фото

28 вересня о 13:20 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу господарчої споруди в с. Некрасове, Глухівської ОТГ. Телефонувала місцева жителька, яка повідомила, що горить сусідський сарай.

На гасіння, подолавши відстань в 15 км, прибуло відділення чергового караулу 10-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Глухів. Як було встановлено, полум’я охопило покрівлю споруди по всій площі. Ускладнювало ситуацію те, що на горищі знаходилося сіно, а стіни сараю були дерев’яні.

Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому для дозаправки пожежної автоцистерни водою був залучений трактор місцевого агропідприємства з бочкою ємкістю 11 т. О 13:58 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння, запобігши перекиданню полум’я на розташований поруч житловий будинок. Щоб повністю приборкати пожежу довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 15:47, використавши близько 15 т води, загоряння повністю ліквідували.

Цього ж дня, о 22:04 до рятувальників надійшла інформація про пожежу на вул. Оболонській обласного центру, де загорілася літня кухня. На гасіння прибув черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як було встановлено, вогонь охопив покрівлю та перекриття по всій площі. На горищі горілі речі домашнього вжитку та інші горючі матеріали. О 23:11 рятувальники локалізували пожежу, відвернувши небезпеку від розташованого поруч житлового будинку. О 23:46, використавши на гасіння близько 12 т води, загоряння приборкали.

Всього на гасіння цих двох пожеж від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалося 14 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки.

За попередніми висновками фахівців, припустимою причиною загорянь став недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Через значне похолодання в області значно збільшилася небезпека виникнення подібних пожеж. Рятувальники застерігають громадян під час користування опалювальними приладами неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки, слідкувати за станом обігрівачів та вчасно усувати виявлені недоліки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: