Завантаження ...

СумДУ став партнером однієї з найбільших IT-компаній України

СумДУ став партнером однієї з найбільших IT-компаній України фото

28 вересня Сумський державний університет підписав договір про співпрацю з GlobalLogic — міжнародною IT-компанією, що входить до групи Hitachi.

Спільні активності університету і компанії розпочнуться вже цього навчального року. До них матимуть змогу долучитися понад 2,5 тисячі студентів технічних спеціальностей. 

СумДУ став першим у Сумах університетом, який підтримав ініціативу GlobalLogic Education. До ініціативи також приєдналися університети Дніпра, Вінниці та Одеси.

У рамках партнерської програми представники GlobalLogic братимуть участь у майстер-класах, тренінгах та науково-дослідних роботах університету. Експерти компанії допоможуть закладу модернізувати навчальні програми, а студентам — отримати актуальні й затребувані практичні вміння та закласти базу для подальшого працевлаштування у сфері технологій та інновацій.  

«Українська IT-індустрія потребує висококваліфікованих IT-фахівців. Ми прагнемо зробити свій внесок у ринок технічних фахівців шляхом співпраці з провідними університетами країни, зокрема із Сумським державним університетом. Переконані, що таке партнерство допоможе позитивно вплинути на IT-майбутнє регіону та країни загалом», – прокоментував керівник університетської програми GlobalLogic Євген САКАЛО.

«Співпраця з потенційними роботодавцями – важлива умова забезпечення повноцінного освітнього процесу в підготовці фахівців будь-якої спеціальності. З огляду на широкий спектр освітніх програм ІТ-напрямку в Сумському державному університеті, інтеграція з одним із  лідерів у сфері розробки цифрових продуктів у світі – компанією GlobalLogic – має великий потенціал і розширить можливості наших студентів для навчання, практики та побудови гідної кар’єри в галузі ІТ-технологій. У СумДУ –  великий досвід успішного співробітництва з провідними вітчизняними та міжнародними ІТ-компаніями, всесвітньо відомими виробниками програмного забезпечення та електроніки. Сподіваюсь на ефективне партнерство з GlobalLogic, на реалізацію спільних перспективних інноваційних проєктів», – наголосив перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ. 

Довідково:

GlobalLogic – один із лідерів у сфері послуг з розробки цифрових продуктів. У 2020 році компанія GlobalLogic посіла перші місця в провідних рейтингах «Кращий роботодавець» в категорії IT. Серед них: Randstad Employer Brand Research від Ancor, «Кращий роботодавець» від Ernst & Young, «Репутаційні активісти» від PR-Service, а також рейтинг від журналів «Фокус» і «Forbes». У серпні 2021 року компанія увійшла до трійки лідерів ТОП-50 IT-компаній України.

Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині (США),  інжинірингові та дизайн-центри компанії розташовані по всьому світу.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: