Завантаження ...

У Сумах молодь з інвалідністю оздоровилася в «Ровеснику»

У Сумах молодь з інвалідністю оздоровилася в «Ровеснику» фото

На початку вересня 26 осіб з інвалідністю відпочили в оздоровчому закладі санаторного типу «Ровесник».

З 2017 року в бюджеті щороку передбачаються кошти для оздоровлення повнолітніх осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень, а також хворих на ДЦП, адже вони мають найменше можливостей на оздоровлення (більшості особам з інвалідністю протипоказане санаторно-курортне лікування, санаторно-курортні заклади не пристосовані для безперешкодного доступу, недостатня кількість путівок, які надходять для оздоровлення).

У зв’язку з поширенням COVID-19 та запровадженням карантинних обмежень торік оздоровлення відповідної категорії осіб не проводилося. А вже цьогоріч на початку вересня 26 осіб з інвалідністю традиційно прийняв оздоровчий заклад санаторного типу «Ровесник».

З перших днів, крім збалансованого п’ятиразового харчування та комплексу оздоровчих процедур, на відпочивальників чекали фотосесії, веселі квести, театральні заходи з інсценізації казок, спортивні змагання та естафети, дискотеки, перегляд кінофільмів, майстер-класи, конкурси та вікторини. Тож, відпочивальники загартувати свій організм та отримали заряд бадьорості на весь рік.

На 2021 рік програмою Сумської міської територіальної громади «Милосердя» для оздоровлення молоді з інвалідністю передбачено майже 93 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: