Завантаження ...

Правоохоронці розшукують шахраїв, які збагатились за рахунок жителів Сумщини майже на 95 000 гривень

Правоохоронці розшукують шахраїв, які збагатились за рахунок жителів Сумщини майже на 95 000 гривень фото

За минулі вихідні до поліції надійшло три повідомлення про шахрайства за відомою схемою «дзвінок від псевдобанкіра».



За минулі вихідні до поліції надійшло три повідомлення про шахрайства за відомою схемою «дзвінок від псевдобанкіра».

В першому випадку звернулась 66-річна сумчанка, яка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який назвався працівником банку. Чоловік запевнив жінку, що з її банківської картки помилково було знято гроші та під приводом повернення коштів дізнався конфіденційну інформацію. Після чого у заявниці було знято 24 400 гривень з особистого рахунку.

У другому випадку до поліції звернулась 50-річна жителька міста Шостка. На телефон жінки також надійшов дзвінок від псевдобанкіру, якій повідомив, що її банківська картка заблокована та під приводом її розблокування дізнався конфіденційну інформацію заявниці. Після чого з її рахунку зникло 49 500 гривень.

Третій випадок стався в селі Нижня Сироватка Сумського району. Цього разу жертвою злочинної схеми став 53-річний чоловік. Шахрай, в телефонній розмові з постраждалим, повідомив, що з його банківського рахунку відбувається несанкціоноване зняття грошових коштів та під приводом заблокування його рахунку, дізнався конфіденційні дані чоловіка. У результаті з рахунку заявника зникла 21 000 гривень.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам бути обачними та недовіряти незнайомцям ким би вони не назвались. Пам’ятайте, якщо невідомий намагається дізнатись вашу конфіденційну інформацію – ви розмовляєте з шахраєм і маєте ризик втратити свої заощадження. Будьте обережні та не дайте себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: