Завантаження ...

Роботодавці Сумщини висловилися за співпрацю із закладами професійно-технічної освіти

Роботодавці Сумщини висловилися за співпрацю із закладами професійно-технічної освіти фото

За результатами соціологічного дослідження, проведеного нещодавно обласною службою зайнятості, на предмет з’ясування кваліфікаційних вимог до працівників



За результатами соціологічного дослідження, проведеного нещодавно обласною службою зайнятості, на предмет з’ясування кваліфікаційних вимог до працівників, структури підготовки робітничих кадрів, співпраці із закладами професійно-технічної освіти, 78% роботодавців Сумщини не бачать жодних перешкод для співпраці із ЗПТО.

Водночас 12% з них вважають, що низький рівень підготовки кадрів у комплексі із застарілою матеріально-технічною базою не сприяють співпраці з ПТО, а 5,5% роботодавців не бачать сенсу у співпраці через відсутність мотивації до роботи у самих випускників ЗПТО.

Серед очікувань щодо співпраці основна мета – стабільне забезпечення кваліфікаційними робітничими кадрами їх підприємств, установ (70%).

35% опитаних роботодавців висловилися за можливість підвищення кваліфікації своїх працівників на базі ЗПТО.

Довідково: дослідження протягом серпня цього року провела обласна служба зайнятості серед роботодавців Сумщини за допомогою науковців Сумського держуніверситету.

У рамках дослідження взяли участь 109 підприємств, організацій, установ області із таких сфер діяльності: виробництво, будівництво, сільське господарство, транспорт, торгівля, житлово-комунальне господарство, обслуговування, лісництво.

Сумський ОЦЗ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: