Завантаження ...

На Сумщині висадили 30 катальп в рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України

На Сумщині висадили 30 катальп в рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України фото

Участь у висадженні дерев біля озера Чеха в обласному центрі взяв голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький



Участь у висадженні дерев біля озера Чеха в обласному центрі взяв голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький

Як повідомив голова Сумської облдержадміністрації, цьогоріч вже вдруге проводиться такий захід в рамках екологічної акції «Озеленення планети», під час якої відбувається оновлення дерев, які були висаджені навесні, але не прижилися.

«Сьогодні на їх місце садимо нові дерева, щоб та ідея та той проєкт, який було розпочато запрацював для людей. Дуже знаково, що така акція відбувається 30 числа, 30 дерев, в рамках святкування 30-ї річниці незалежності України, – сказав Дмитро Живицький. – Наша спільна мета зробити Україну повністю зеленою, збільшити природно-заповідний фонд нашої країни, щоб залишити майбутньому поколінню зелену, здорову планету».

Як зазначила голова Благодійного фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк вже другий рік поспіль триває проєкт «Озеленення планети» в рамках якого висаджено понад 15 млн. дерев в 140 країнах світу. В Україні висаджують найбільшу кількість дерев, всі області беруть активну участь.

«Дуже важливо не просто висаджувати дерева, а й доглядати за ними. Робити такі справи дуже просто, якщо об’єднуються різні категорії людей, – повідомила Ганна Крисюк. – Тому звертаємось до всіх мешканців Сумщини, щоб вони приходили сюди і допомагали доглядати за деревами».

«Сьогодні ми розширюємо «зелені легені» нашої планети, що дуже необхідно, – сказав перший заступник начальника управління Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Ігнатченко. – Кожний рік ми у державному лісовому фонді висаджуємо лісових культур на площі 1300 га, в подальшому робимо доповнення. І на прикладі створення парку площею 1 га ми хочемо показати, що праця лісника дуже клопітка і необхідна».

Співорганізатор проєкту «Озеленення планети» у Сумській області Дмитро Кулібабін повідомив, що проєкт відбувається за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України, Державного агентства лісових ресурсів України. Організатором глобальної екологічної акції «Greening of the Planet» є український Благодійний фонд «Озеленення України».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: