Завантаження ...

У Сумах з'ясовують ситуацію із забруднення повітря, на яке скаржаться мешканці 9-го та 12-го мікрорайонів

У Сумах з'ясовують ситуацію із забруднення повітря, на яке скаржаться мешканці 9-го та 12-го мікрорайонів фото

У Сумах зібралася тимчасова комісія з розгляду звернень громадян щодо забруднення атмосферного повітря в Сумах.



У Сумах зібралася тимчасова комісія з розгляду звернень громадян щодо забруднення атмосферного повітря в Сумах.

Комісію створено розпорядженням міського голови з метою вивчення стану та встановлення можливого джерела забруднення атмосферного повітря, ураховуючи звернення громадян щодо забруднення атмосферного повітря, що надійшли до виконавчих органів міської ради у період з 27 липня по 5 серпня.

Питання стосується виявлення джерела неприємного запаху, на яке протягом останніх тижнів скаржаться жителі 9-го та 12-го мікрорайонів.

Згідно скарг, у більшості випадків різкий хімічний запах відчувається вночі, з 22:00 до 6:00.

До складу тимчасової комісії увійшли представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області, Державної екологічної інспекції в Сумській області, ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Як зауважив перший заступник міського голови Михайло Бондаренко, який згідно розпорядження очільника Сум, очолив тимчасову комісію, – він та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур Петров, обстежили територію в районі Василівки та вул. Воєводіна. В результаті обстеження жодних загорань чи задимлення виявлено не було. Посадовець наголосив, що перевірки продовжаться.

За підсумками наради члени комісії вирішили проводити постійний моніторинг даної ситуації із залученням відповідальних структурних підрозділів, органів державної влади та представників правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: