Завантаження ...

У Сумах ретельно перевірять подані перевізниками нові тарифи на проїзд

У Сумах ретельно перевірять подані перевізниками нові тарифи на проїзд фото

Міський голова Олександр Лисенко доручив профільному відділу ретельно та всебічно проаналізувати подані перевізниками розрахунки тарифу на проїзд у міському громадському транспорті.



Міський голова Олександр Лисенко доручив профільному відділу ретельно та всебічно проаналізувати подані перевізниками розрахунки тарифу на проїзд у міському громадському транспорті.

очільник наголосив, що питання повинне бути вивчене із застосуванням наукового підходу, а механізм розрахунку тарифу має бути доступний, прозорий і зрозумілий усім мешканцям міста.

«Питання складне, і сумчани повинні розуміти, що відбувається. Необхідно вивчити, аргументувати, і, якщо це дійсно так, то треба вже ухвалювати рішення. У нас є відповідний механізм компенсацій, і ми повинні знати чітко, скільки нам треба на цю компенсацію, до якого тарифу ми можемо з вами дійти, як це все буде відбуватися, – зауважив міський голова. – Ми повинні компенсаційними методами допомагати нашим мешканцям користуватися транспортом. Необхідно знати чіткі розрахунки, яку компенсацію у разі необхідності треба надавати, приватним перевізникам у тому числі. Бо зараз Антимонопольний комітет говорить про те, що немає різниці комунальне підприємство чи приватний перевізник, – вони надають послугу на рівних умовах».

Олександр Лисенко доручив начальнику відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг залучити до розрахунку тарифу незалежних експертів, перевірити всі складові і надати доповідь з даного питання на розгляд профільної депутатської комісії і представників виконавчого комітету: «Я розумію, що зараз ціна на газ підвищується на заправних станціях, розумію, що очікується підняття мінімальної заробітної плати і умови оплати повинні збільшуватися для водіїв, але, будь ласка, перевірте всі складові та обов'язково прозвітуйте депутатській комісії і виконавчому комітету, бо їм за це голосувати».

Як зауважив начальник профільного Сергій Яковенко, до них наразі надходять розрахунки від приватних перевізників щодо зміни тарифу на проїзд, – усі вони перевіряються профільним структурним підрозділом. Зокрема, питання розрахунку тарифу опрацьовується відділом, найближчим часом до роботи долучать незалежних експертів, а усі висновки будуть надані відповідальним представникам міської влади – депутатській комісії та членам виконавчого комітету.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: