Завантаження ...

У Сумах опрацьовують питання реконструкції центральної частини міста

У Сумах опрацьовують питання реконструкції центральної частини міста фото

В. о. міського голови Михайло Бондаренко взяв участь у розширеній нараді при голові обласної державної адміністрації з питання відновлення центральної історичної частини Сум – майдану Незалежності.



В. о. міського голови Михайло Бондаренко взяв участь у розширеній нараді при голові обласної державної адміністрації з питання відновлення центральної історичної частини Сум – майдану Незалежності.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів міської ради та обласної державної адміністрації, спеціалісти в галузі історії та архітектури, очільники освітніх установ архітектурного спрямування.

Михайло Бондаренко наголосив, територія, яку планується реконструювати, повинна бути не лише естетично привабливою, а й затишною та комфортною для людей.

«Очевидно, що майдан Незалежності — важлива історична частина Сум, яка потребує реновації для того, щоб набути привабливого вигляду, який буде цікавий як сумчанам, так і гостям нашого міста. За дорученням міського голови Олександра Лисенка ми опрацьовуємо дане питання. Наразі вже заплановано проведення реконструкції комунальних мереж на майдані Незалежності, – зауважив в. о. міського голови. – Дякуємо обласній владі, за те що не лишилась осторонь такої важливої теми для сумчан. Хотілося б, щоб ця історична частина міста, дійсно, стала окрасою всього обласного центру».

За словами Михайла Бондаренка, при розробці майбутнього проєкту реконструкції хотілося б, щоб архітектори віднесли до центрального ареалу міста елементи і соціально-культурної сфери.

«Це повинна бути не лише реставрація майдану Незалежності, не тільки центральної площі та історичних кварталів Сум, але і рекреаційних зон, до яких належать і дитячий парк «Казка» і сквер «Дружба». Все повинні гармонійно поєднуватися. Логічно було б віднести сюди і реконструкцію садиби Харитоненків. Звичайно, сюди повинен ввійти і такий елемент, як пам'ятник засновнику міста Суми – Герасиму Кондратьєву. Це дозволить зберегти залишки історичної спадщини, які тут залишились», – наголосив посадовець.

Окрім цього, при обговоренні більшість зійшлись на думці, що в центральній частині міста також повинно бути більше зелених насаджень.

Під час наради, на розгляд присутніх представили проєкти будівель та площ, які реконструювали у Львові. Роботи кращих архітекторів країни, які були реалізовані в місті Лева презентував організатор архітектурних та містобудівних конкурсів, керівник проєкту «Kontest.com.ua» Мар'ян Кардаш для того, аби їх можна було взяти за приклад при розробці проєкту реконструкції центральної історичної частини Сум.

Як наголосив голова обласної державної адміністрації Дмитро Живицький, в роботі необхідно брати за приклад кращі світові практики.

За результатами обговорення було вирішено залучити до роботи кращих фахівців, аби якомога якісніше спланувати роботу з реконструкції центру міста, – зробити його більш сучасним, але зберегти історичну цінність.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: