Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби знешкоджено 2 застарілих боєприпаси, ще 28 виявлено

На Сумщині упродовж доби знешкоджено 2 застарілих боєприпаси, ще 28 виявлено фото

5 серпня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 2 артилерійських снарядів (105, 85-мм) часів Другої світової війни.



5 серпня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 2 артилерійських снарядів (105, 85-мм) часів Другої світової війни. Небезпечні предмети були виявлені на відкритій території в 500 м від автодороги «Суми-Конотоп», неподалік с. Голуби, Конотопського району та у лісі на відстані 2 км від житлових будинків с. Великий Ліс, Липоводолинської об’єднаної територіальної громади. Застарілі боєприпаси фахівці вивезли у спеціально відведені місця та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня на лінію екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів – 28 мінометних мін на відстані 600 метрів від житлових будинків с. Перекопівка, Роменського району.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: