Завантаження ...

У Сумській лікарні відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги

У Сумській лікарні відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги фото

У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги. Облаштування відділення відбувалось у рамках програми Президента України «Велике будівництво»



У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги.

Облаштування відділення відбувалось у рамках програми Президента України «Велике будівництво» за активної участі сумської громади.

«Ми долучалися коштами, було виділено близько 5 млн грн для того, щоб придбати меблі та обладнання, а також вирішували надзвичайно важливе питання збільшення енергопотужності закладу, яке постало в ході реалізації цього проєкту. Тепер у жителів громади є можливість отримати високоспеціалізовану медичну допомогу. Це відділення – свідчення комплексного, системного підходу до здоров’я людини. Здоров’я наших мешканців – пріоритет для міської влади, тому цей рік у нас оголошений роком медицини, і ми отримуємо задоволення від того, як змінюються наші медичні заклади, наскільки вони стають комфортними для перебування пацієнтів у них», – зазначила заступник міського голови Тамара Іщенко

У відділені наявні всі можливості для діагностування хвороби та надання якісної невідкладної медичної допомоги. Є власна лабораторія, комп’ютерний томограф, система ультразвукової діагностики. Також вирішується питання встановлення ангіографа, – приміщення під який передбачили.

Відділення має свою малу операційну залу, реанімаційні палати, діагностичну палату, маніпуляційну.

Палати оснащені функціональними ліжками, є монітори пацієнта, центральна система моніторингу стану пацієнтів, дефібрилятор.

«Це значна подія не лише для працівників закладу, а для міста та області, адже наша лікарня є однією з семи опорних на Сумщині. У відділенні працюватимуть 44 працівники. Воно укомлектоване всіма штатними одиницями: всі лікарі, які мали б бути в цьому відділенні є, сестринський персонал, санітарки – в повному обсязі, як це і вимагалося. Ми готові до роботи і сподівааємося, що хворі, які сюди потраплятимуть, будуть задоволені. Ми готові надавати всі види екстреної медичної допомоги», – сказала директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентина Домінас.

За інформацією завідувача відділення екстреної медичної допомоги Валерія КРІВЦОВА, щодня до них звертається від 50 до 90 пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: