Завантаження ...

На Сумщині відбувся молитовний сніданок за Сумщину і Україну

На Сумщині відбувся молитовний сніданок за Сумщину і Україну фото

Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький разом із головою обласної ради Віктором Федорченком та представниками різних церков та конфесій помолився за Сумщину і Україну



Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький разом із головою обласної ради Віктором Федорченком та представниками різних церков та конфесій помолився за Сумщину і Україну, а також жителів дружньої нам провінції Мугла в Туреччині, яка потерпає від лісових пожеж

«Сумщина має з 2000 року договір про співпрацю з провінцією Мугла. Це наші добрі друзі, тому особливо зараз, коли вони потерпають від стихії, ми духовно і морально маємо підтримати їх», – розповів Дмитро Живицький.

Голова облдержадміністрації зачитав текст листа, який надіслало керівництво провінції Мугла. У листі було прохання до жителів Сумщини молитися, щоб ці лісові пожежі припинилися.

«Сьогодні ми проводимо традиційний молитовний сніданок і у спільній молитві звертаємося до Всевишнього, щоб біди наших друзів і партнерів з Туреччини закінчилися», – наголосив Дмитро Живицький.

Пастор Сумської Християнської церкви, організатор молитовних сніданків в Сумській області та Україні Віталій Орлов зазначив, що територія провінції Мугла – це біблійні місця, пов’язані з апостолом Павлом. І сьогодні необхідно всім помолитися за те, щоб Всевишній дав цій провінції дощі, які припинять пожежі.

Також учасники молитовного сніданку прочитали Нагірну проповідь. Це серія повчань Ісуса Христа, які містять основні елементи його морального вчення. Згідно з Євангелієм від Матвія, Ісус виголосив ці свої повчання на схилі не названої гори і скерував їх до своїх учнів та до великої юрби народу.

Найвідомішими частинами нагірної проповіді є блаженства, молитва «Отче наш», заповіді не противитися злу, не судити інших тощо.

Навколо наказів Нагорної проповіді серед учасників Молитовного сніданку виникла дискусія: як бути і залишатися з Богом; де взяти сили, щоб у скрутні часи зробити правильний вибір, співзвучний з біблейськими заповідями. Дійшли єдиної думки, що Нагорна проповідь містить відповіді на ці та багато інших запитань. Для сповнення наказів проповіді необхідною є Божа благодать, котру всі люди отримали через спасіння, яке приніс Ісус.

«Щоб тобі у житті було добро, щоб навколо було добро, треба самому творити добро», – наголошували учасники Молитовного сніданку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: