Завантаження ...

Небезпечна знахідка: 30 застарілих боєприпасів виявлено на Сумщині упродовж доби

Небезпечна знахідка: 30 застарілих боєприпасів виявлено на Сумщині упродовж доби фото

15 липня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження двадцяти дев’яти 50-мм мінометних мін, одного 76-мм та одного 45-мм артилерійських снарядів.



15 липня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження двадцяти дев’яти 50-мм мінометних мін, одного 76-мм та одного 45-мм артилерійських снарядів. Боєприпаси раніше були виявлені у лісі с. Перекопівка, що на Роменщині. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про виявлення двадцяти восьми 50-мм мінометних мін, одного 76-мм артснаряду та ручної гранати РГД - 33. Відголоски минулих війн знаходилися в лісі на відстані до 400 м від житлових будинків с. Перекопівка, що на Роменщині та відкритій території по вул. Михайла Грушевського в м. Конотоп.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: