Завантаження ...

У СумДУ стартував новий проєкт з провідним ЗВО Великої Британії

У СумДУ стартував новий проєкт з провідним ЗВО Великої Британії фото

9 липня в Сумському державному університеті відбулась стартова онлайн-зустріч у рамках нового проєкту грантової програми ЄС Еразмус+ за напрямом міжнародної кредитної мобільності



9 липня в Сумському державному університеті відбулась стартова онлайн-зустріч у рамках нового проєкту грантової програми ЄС Еразмус+ за напрямом міжнародної кредитної мобільності з Університетом Бат Спа (Великобританія).

Проєкт передбачає обмін фахівцями двох університетів за визначеними пріоритетними тематиками та вивчення кращих практик в управлінні міжнародними проєктами, технологіях розвитку кадрового потенціалу, енергоефективності та розбудові «зеленого» університету, запровадженні засад креативності, підприємницького мислення та інформаційної безпеки.

«Нам дуже цінний досвід британської вищої освіти, яка є однією з тих, що суттєво впливають на розвиток європейського та світового просторів вищої освіти», - наголосив у вітальному слові до британських колег ректор СумДУ Василь Карпуша.

Відбувся обмін думками щодо майбутньої співпраці між представниками університетів-партнерів. Учасники онлайн-зустрічі висловили своє бачення практичної реалізації проєкту за різними його напрямками.

«Співпраця між Сумським державним університетом і Університетом Бат Спа – це не лише угоди або документи, це – екосистема потужних спільних проєктів європейського рівня, спільна ідеологія щодо розвитку університетів, міцні дружні стосунки і велика подальша перспектива», - зазначив начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин Кириченко.

Британським учасникам зустрічі було представлено інформаційні матеріали про соціально-економічний, науковий, освітній та культурний потенціал України, Сумщини та СумДУ, а також напрацювання і стратегічні плани університету згідно визначених пріоритетних напрямів співпраці.

До відома. Університет Бат Спа (Великобританія) є стратегічним партнером СумДУ вже понад 10 років. Співробітництво між закладами вищої освіти розпочалось з проєкту «ALIGN» грантової програми ЄС Темпус (2013-2017 рр.). Його успішність стала поштовхом для спільного впровадження наступних масштабних проєктів, серед яких: «DESTIN»: Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм (2018-2021 рр.) та «ACCELERATE»: Доступне іммерсивне навчання для креативних наук» (2021-2023 рр.).

З 2018 р. університети-партнери розпочали реалізацію проєктів міжнародної кредитної мобільності за грантовою програмою ЄС Еразмус+, що включають обмін викладачами та студентами, а також сучасними знаннями і технологіями. Започаткований проєкт – продовження цієї співпраці і триватиме до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: