Завантаження ...

У Сумах центр масової вакцинації спрацював ефективно

У Сумах центр масової вакцинації спрацював ефективно фото

Очільник громади Олександр Лисенко високо оцінив роботу Центру масової вакцинації від СOVID-19 і повідомив про продовження практики проведення щеплень у такий спосіб.



Очільник громади Олександр Лисенко високо оцінив роботу Центру масової вакцинації від СOVID-19 і повідомив про продовження практики проведення щеплень у такий спосіб.

Олександр Лисенко під час апаратної наради розповів, що за три вихідні в Центрі масової вакцинації щепились 1687 осіб. Посадовець подякував усім причетним до організації та проведення вакцинації та повідомив, що імунізація в такий спосіб продовжиться найближчими вихідними.

«Багато було охочих – і ми вакцинували 1687 осіб, 34 – завершили вакцинацію. Я особисто спілкувався з людьми, які прийшли на вакцинацію. Їм умови, ставлення, організація – все сподобалося. У перший день було спекотно і, можливо, поки все відпрацьовували, вакцинація проходила не швидко, але згодом додали бригад – і все налагодилося. До 100% вакцинації ще далеко, але ми до цього рухатимемося, адже хвороба не відступає, і вже найближчими вихідними масову вакцинації в «Романтиці» продовжимо», – зазначив Олександр Лисенко.

Головний спеціаліст управління охорони здоров’я Наталія Кіпенко повідомила, що до роботи в Центрі масової вакцинації було залучено п’ять бригад фахівців із КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» та КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Коли утворювалися великі черги, долучалися додаткові бригади, аби щеплення проходило швидше.

«Вакцинація разом із дотриманням протиепідемічних заходів – єдиний спосіб уберегтися від хвороби та подолати недугу шляхом формування колективного імунітету», – наголосила вона.

Головний спеціаліст управління охорони здоров’я зауважила, що наразі хворіють 167 сумчан, з яких 70 перебувають на стаціонарному лікуванні в медзакладах міського підпорядкування.

У КНП «Клінічна лікарня № 5» лікується 21 особа (12 хворих перебувають на кисневій підтримці, троє – у відділенні інтенсивної терапії, двоє – підключені до апаратів ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 19 хворих (один – у відділенні інтенсивної терапії), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 30 дітей (четверо пацієнтів перебувають у відділенні інтенсивної терапії).

У міських медичних закладах для хворих на COVID-19 дорослих є 263 вільних ліжка (всі забезпечені киснем), для дітей – 33 (всі забезпечені киснем).

Ще 12 сумчан лікуються в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (троє хворих перебувають у відділенні інтенсивної терапії, двоє – підключені до апаратів ШВЛ), 25 – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (четверо поміщені до відділення інтенсивної терапії).

Останньої доби не зафіксовано жодного нового випадку інфікування, одужали 33 хворих. Протягом тижня захворіли 60 сумчан, що на 20% менше ніж попереднього тижня, одужали – 117 осіб.

Із початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з квітня 2020 року, в Сумах зареєстровано 35008 осіб із позитивним результатом тесту (96% – дорослі), з яких 97,9% – одужали.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: