Завантаження ...

За тиждень Сумський рибоохоронний патруль задокументував 22 порушення законодавства

За тиждень Сумський рибоохоронний патруль задокументував 22 порушення законодавства  фото

У період з 10 по 16 червня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 10 по 16 червня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), дев’ять - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 21 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 30 од. заборонених знарядь лову та 15 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 5 474 грн та накладено штрафів на суму 663 грн. Передано до суду вісім справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомила в. о. начальника Управління Олена Шеремереєвич.

Для прикладу, десятого червня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства водоймі в с. Новоандріївка Сумського району. Громадянин добув за допомогою драги 1 кг лічинки хірономід. Сума збитку склала 510 грн.

13 червня держінспектори в ході проведення рейду по Шосткинському району викрили грубе порушення Правил любительського рибальства. На р. Десна в с. Собич рибалка добував водні біоресурси за допомогою заборонених знарядь – двох сіток. У такий варварський спосіб добув 7 кг водних біоресурсів: плітка – 28 екз., окунь – 5 екз., лин – 4 екз., щука – 2 екз., білизна – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 3 876 грн.

Аналогічне порушення задокументовано на водоймі в с. Майське Охтирського району. Громадянин однією сіткою добув 3 кг риби: окунь – 7 екз., краснопірка – 4 екз., щука – 2 екз., карась – 1 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 1 088 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано дев’ять порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів знаряддями лову з гачками, що перевищують дозволену кількість (не більше п’яти) на одну особу та добування риби в заборонений нерестовий період на човнах. На порушників накладено штрафів на суму 663 грн.

Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна в Конотопському, Сумському та Шосткинському районах, згідно з яким вилучено 15 сіток та шість «ятерів». У водне середовище випущено 2 кг водних біоресурсів.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Додатково:

Нагадуємо, 09 червня 2021 року закінчився термін нерестового періоду у всіх водосховищах. Продовжується заборона в придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) по 30 червня 2021 року включно. Забороняються всі види лову раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: