Завантаження ...

Олександр Лисенко нагородив переможців конкурсу «Зробимо наше місто чистим!»

Олександр Лисенко нагородив переможців конкурсу «Зробимо наше місто чистим!»   фото

Міський голова Олександр Лисенко нагородив переможців конкурсу «Зробимо наше місто чистим», який відбувся в рамках проєкту «Circular-based waste management» («Управління відходами на основі замкненого циклу»).



Міський голова Олександр Лисенко нагородив переможців конкурсу «Зробимо наше місто чистим», який відбувся в рамках проєкту «Circular-based waste management» («Управління відходами на основі замкненого циклу»).

Участь у проєкті взяли діти з чотирьох міст із трьох країн: Мажейкяй та Плунге з Литви, Пайде з Естонії та Суми з України. Паралельно проходили два конкурси: діти віком 6–11 років подавали малюнки та творчі роботи, а молодь віком 12–19 років створювали відео.

Роботи учасників мали на меті підвищити обізнаність населення щодо поводження з відходами, їх сортування та переробки. Також діти та молодь пропонували свої ідеї для вирішення проблем неконтрольованого використання пластику та безвідповідального ставлення до купівлі одягу.

У Сумах конкурс малюнків проводився у співпраці зі школою № 23. Спочатку обрали найкращі малюнки по класах, потім – на потоці, а згодом визначили 10 найкращих робіт, які представили місто на транснаціональному етапі конкурсу.

Відеоконкурс був відкритим. Роботи з чотирьох муніципалітетів розмістили на сторінках проекту у соціальних мережах для відкритого голосування, яке тривало до 26 травня.

Очільник Сумської громади Олександр Лисенко нагородив переможців у різних вікових групах та подякував за чудові ідеї: «Нам дійсно є чому повчитися , адже молодше покоління більш свідомо ставиться до питання поводження з відходами. Бо ви розумієте, що своїм прикладом можете надихнути й інших змінювати себе – сортувати сміття, відповідально ставитися до покупок одягу, використовувати багаторазові торбинки. Ви всі молодці. Я із захватом переглянув ваші всі роботи – від чого ще більше пишаюся нашими дітками».

Також керівник обласного центру подякував партнерам із міста Мажейкяй (Литва) за те, що відгукнулися на пропозицію взяти участь у конкурсі. Він привітав представників цього міста та всю громаду з прийдешнім Днем міста, побажав процвітання та благополуччя.

Нагадаємо, у 2018 році Сумська міська рада спільно з муніципалітетом міста Мажейкяй та партнерами з Естонії та Норвегії подали до Фонду грантів Єдиного Економічного Простору та Норвегії для регіонального співробітництва концептуальну записку за проєктом «Circular-based waste management» («Управління відходами на основі економіки замкненого циклу»), яка успішно пройшла конкурсний відбір. Вона була схвалена Оператором фонду та отримала грантову підтримку. Мета проєкту – підвищення екологічної ефективності шляхом вирішення правових питань, інфраструктури та технологій, що сприяє збільшенню обсягів вторинної переробки, зменшенню сміттєзвалищ, допомагає досягненню цілей ЄС, повязаних з управлінням відходами та створення довгострокового шляху для майбутньої кругової (циркулярної) економіки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: