Завантаження ...

На Сумщині визначили переможців обласного фестивалю дитячої творчості «Розмай»

На Сумщині визначили переможців обласного фестивалю дитячої творчості «Розмай» фото

Наприкінці травня на Сумщині традиційно проходить обласний фестиваль дитячої творчості «Розмай», метою якого є розвиток творчого потенціалу дітей з інвалідністю



Наприкінці травня на Сумщині традиційно проходить обласний фестиваль дитячої творчості «Розмай», метою якого є розвиток творчого потенціалу дітей з інвалідністю, підтримка юних аматорів у творчості та виявлення їх індивідуальності в усіх жанрах мистецтва

У зв’язку з проведенням тривалих карантинних заходів щодо запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 у 2021 році фестиваль проводиться за дистанційною формою у форматі аудіо-візуальних творів сценічного та виставкого мистецтва.

Відбірковий тур проведено 20-24 травня 2021 року. Фінальний тур фестивалю відбувся 27 травня в Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

Цього року, за інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у фестивалі взяли участь 136 учасників із 24 колективів. Усього подано 135 творчих робіт дітей із інвалідністю, зокрема 52 номерів художньої самодіяльності, 20 робіт на фотовиставку, 68 робіт на виставку декоративно-прикладного мистецтва, 47 робіт на виставку образотворчого мистецтва.

Фестивальна програма складалася із двох частин. У першій частині члени журі переглянули виступи конкурсантів, які потрапили у фінальну частину, а у другій – творчі роботи та фотороботи.

В основу проведення фестивалю покладено сприяння соціальній адаптації дітей із інвалідністю засобами мистецтва, створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу, виявлення індивідуальності в різних жанрах мистецтва.

У рамках дистанційної форми фестивалю 25 та 26 травня 2021 року проведено соціально-дозвільну програму для учасників фестивалю:

  • майстер-клас з пісочної анімації «Кольори весни»;
  • майстер-клас з декорування пряників «Дарунок з любов’ю: Весняні квіти».

Демонстрація майстер-класів буде висвітлена на сайті Центру www.kid.sumy.ua та сторінці в соціальній мережі Facebook.

За підсумками проведення фестивалю «Розмай» визначені переможці, які отримали дипломи та всі учасники отримали дарунки.

У заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації, які увійшли до складу журі: заступник директора Департаменту Оксана Богдан, начальник відділу соціальних послуг та соціального захисту осіб з інвалідністю Тетяна Марченко, голова Сумської обласної профспілки працівників соціальної сфери України Наталія Хіляй.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: