Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 24 травня 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 24 травня 2021 фото

Міський голова Олександр Лисенко наказав мобільним групам з контролю за дотриманням протиепідемічних правил надалі проводити відповідну роботу



Міський голова Олександр Лисенко наказав мобільним групам з контролю за дотриманням протиепідемічних правил надалі проводити відповідну роботу, особливо в місцях велелюдних зібрань.

Посилена увага контролюючих органів має бути під час масових заходів, наголосив очільник міста.

«Покращення результатів з захворюваністю на коронавірус не означає послаблення ситуації, тому, під час масових заходів, карантинні правила, як і раніше, мають бути обов’язково дотримані. Це потрібно в першу чергу пересічним сумчанам, аби вберегти своє здоров’я, і по-друге підприємцям, щоб ті змогли штатно здійснювати свою діяльність», – підкреслив посадовець.

Загалом у період з 14 по 20 травня, як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, мобільні групи з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів перевірили 474 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо.

За грубе порушення протиепідемічних заходів, ігнорування маскового режиму було складено вісім протоколів за статтею 42 КУпАП і 21 – за статтею 44-3 КУпАП.

Для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно працювали 62 військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України в складі 20 мобільних груп (18 піших патрулів та два патрулі на автомобілі), які спільно з працівниками поліції провели 74 профілактичних бесіди з містянами та склали три протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Як зауважив, заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Олександр Дідусьов за минулий тиждень за порушення правил карантину притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 КУпАП 13 осіб, а всього таких було 196 чоловік.

Серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування минулого тижня було обстежено більше десяти підприємств, розташованих на вул. Іллінська, пр-ті Шевченка, пр-ті М. Лушпи, поінформував начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький.

За порушення карантинних правил складено вісім протоколів за статтею 42 КУпАП і один – за статтею 44-3 КУпАП.

Посилена увага була зосереджена на закладах громадського харчування, позаяк ті віднедавна провадять свою діяльність в умовах, передбачених жовтим рівнем епідемічної небезпеки.

Крім того, доповів начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко, у період з 17 по 21 травня було проведено контрольні перевірки на дотримання перевізниками карантинних вимог на базах ПП «Компол» і ФОП Масюк Т. О.

Також 19 травня перевірено проведення дезінфекції на міському пасажирському транспорті на маршрутах № 18, № 22, № 59, загалом оглянуто 20 автобусів.

У процесі контролю встановлено, що дезінфекція приміщень підприємств і салонів пасажирських авто проводиться згідно з графіками, а водії забезпечені дезінфікційними розчинами та засобами індивідуального захисту. Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: