Завантаження ...

До Сум переймати досвід завітали представники Полтавщини

До Сум переймати досвід завітали представники Полтавщини фото

Заступник міського голови Тамара Іщенко зустрілася з колегами з Полтавщини, які завітали переймати досвід Сум в питанні створення Центру для учасників бойових дій.



Заступник міського голови Тамара Іщенко зустрілася з колегами з Полтавщини, які завітали переймати досвід Сум в питанні створення Центру для учасників бойових дій.

Переймати досвід щодо створення комунальної установи, яка буде займатися підтримкою учасників бойових дій та членів їх сімей, приїхали заступник Полтавського міського голови Ігор Петріченко та депутат Полтавської міської ради Юлія Костенко.

Під час зустрічі гості оглянули матеріально-технічну базу Центру, директор комунальної установи Олександр Мордванюк поділився досвідом того, яким чином співпрацювати з цією категорією населення, а директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК розповіла про програми, які функціонують у Сумах для учасників бойових дій та членів їх сімей.

Як зазначила Тамара Іщенко, Центр важливий тому, що в ньому акумульовані послуги не тільки фізичної реабілітації для бійців, а тут можна отримати і психологічну підтримку, адміністративні, соціальні послуги та інше. Загалом в установі надається вісім різних послуг.

«Я вважаю, що саме наш Центр єдиний такий у своєму роді в Україні. Досвід функціонування такого Центру зацікавив і міністра у справах ветеранів України Юлію Лапутіну, яка, в рамках робочого візиту до області, також відвідала наш комунальний заклад та озвучила своє бачення, що такий проєкт варто поширювати в Україні», – зауважила посадовець.

Нагадаємо, у Центрі учасників бойових дій міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна разом із міським головою Олександром Лисенком зустрілася з сім’ями загиблих воїнів АТО/ООС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: