Завантаження ...

На Сумщині перебуває Міністр у справах ветеранів України

На Сумщині перебуває Міністр у справах ветеранів України фото

Міністр справах ветеранів України Юлія Лапутіна та голова Сумської облдерж- адміністрації Василь Хома вручили державні нагороди рідним загиблих добровольців із Сумщини



Міністр справах ветеранів України Юлія Лапутіна та голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома вручили державні нагороди рідним загиблих добровольців із Сумщини

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Президент України відзначив орденом «За мужність» ІІІ ступеня Кривича Андрія Андрійовича (посмертно) – добровольця Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та Сусла Михайла Миколайовича (посмертно) – добровольця Добровольчого батальйону ОУН.

Юлія Лапутіна та Василь Хома вручили державні нагороди батькам Андрія Кривича Андрію Євгеновичу і Марині Геннадіївні та сестрі Михайла Сусла Ользі Миколаївні.

«Для нашого Міністерства політика захисту ветеранів, наших героїв захисників України є пріоритетом, – зазначила Міністр. – Ми розуміємо всі загрози, які стоять перед нашими прикордонними регіонами. І ми знаємо, що ті люди, які свого часу пішли в добровольчі батальйони, відстоювали наші інтереси на Сході України, сьогодні проживають і у вашому регіоні, й готові в будь-який час стати на захист держави. Зі свого боку, Міністерство ветеранів сприятиме розвитку ветеранської політики і щоб наші ветерани були тим рушієм змін нашої України».

За словами Василя Хоми, Сумщина – це патріотична область. Це край людей, які здавна захищали свою землю. Ми знаємо героїчні події Конотопської битви, роки Першої та Другої світових воєн. Подвиги Ковпака, Кожедуба, воїнів-афганців переймають герої сьогодення – захисники українських кордонів на Сході нашої держави.

«І сьогодні ми вручаємо державні нагороди, на превеликий жаль, посмертно хлопцям, які добровільно стали на захист наших кордонів, – зазначив голова облдержадміністрації. – Вони думали не про себе, а про Україну, й віддали життя за свою землю. Низький уклін рідним добровольців і безмежна вдячність за те, що виховали патріотів, гідних поваги. Пам'ять про захисників України житиме вічно в серцях людей. І нове покоління вчитиметься на подвигах наших сучасних українських героїв».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: