Завантаження ...

Сумщина доєднується до онлайн-марафону #МИEUКРАЇНА до дня Європи

Сумщина доєднується до онлайн-марафону #МИEUКРАЇНА до дня Європи фото

В цей день нам, на власному прикладі, хочеться показати як в Україні втілюються європейські стандарти та цінності в буденне життя кожного громадянина



В цей день нам, на власному прикладі, хочеться показати як в Україні втілюються європейські стандарти та цінності в буденне життя кожного громадянина

Забезпечення гідності та прав людини стосується всіх аспектів нашого життя, а особливо, коли мова йде про здоров’я українців.

Ми будуємо якісну, європейську медичну допомогу в Україні. Зокрема, безпечна, сучасна система донорства крові та її компонентів є необхідною та важливою потребою української системи охорони здоров'я.

Так, 25 січня 2021 року набрав чинності закон «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові». Він має на меті створити сучасну систему крові в Україні, яка буде відповідати стандартам безпеки та найкращим практикам Європейського Союзу.

Сумщина відома своїм активним донорським рухом, у 2018 році, навіть, увійшла до Книги рекордів України, де зафіксовано найбільшу кількість донацій крові на тисячу населення. Окрім того, показник здачі крові на Сумщині перевищує європейські та світові в багато разів.

Донорство крові – це благородна та почесна справа, тому запрошуємо відзначити цей День Європи, ставши донором крові, так ви врятуєте чиєсь життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: