Завантаження ...

Поліція Сумщини провела лекції для школярів з нагоди Міжнародного дня протидії булінгу

Ювенальні поліцейські Сумщини провели профілактичні заходи до Міжнародного дня протидії булінгу зі школярами Садівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Садівської сільської Ради.



Ювенальні поліцейські Сумщини провели профілактичні заходи до Міжнародного дня протидії булінгу зі школярами Садівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Садівської сільської Ради.

Кожна людина, яка живе в соціумі може стикнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку, саме тому працівники поліції розповідають дітям про поняття булінгу, його прояви та шляхи подолання.

Старший інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності капітан поліції Олександр Галицький та інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції старший лейтенант Вікторія Лисенко провели лекцію для учнів 3 та 4 класів, під час якої роз’яснили учням основні форми булінгу, як навчитися протистояти булінгу та до яких наслідків може привести замовчування факту фізичного або морального насилля. Поліцейські закликали не замовчувати про випадки цькування у школі та розповіли дітям куди можна звернутись, якщо дитина стала жертвою чи свідком булінгу.

Протидія булінгу потребує вжиття комплексу заходів просвітницького, превентивного характеру. Внаслідок цькування через інформаційний ефект, який може формувати модель поведінки всієї групи, наноситься шкода не лише потерпілому від булінгу, а й свідкам цих дій.

Саме тому зміни до Закону України «Про освіту» зобов’язують розробляти програми протидії булінгу, зобов’язують педагогічних працівників та батьків повідомляти про факти булінгу, а також передбачена адміністративна відповідальність керівників закладів освіти за неповідомлення про факти булінгу органам Національної поліції.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: