Завантаження ...

Працівники сумського терцентру «Берегиня» піклуються про людей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях

Міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» надає кваліфіковані послуги та благодійну допомогу



Міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» надає кваліфіковані послуги та благодійну допомогу 2135 мешканцям громади з числа одиноких людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Зокрема, 77 соцробітників відділень соціальної допомоги вдома щоденно надають комплекс соціально-побутових послуг 850 потребуючим, забезпечуючи підопічних продуктами харчування, засобами догляду, проводять оплату за житлово-комунальні послуги. Разом із волонтерами здійснюється доставка продуктів харчування для громадян, які звертаються за допомогою. Крім того, запроваджена співпраця з приватними підприємцями, які надають благодійну допомогу в вигляді продуктів харчування для 230 осіб, які опинились в складних життєвих обставинах.

Разом із тим, за кошти Сумської міської територіальної громади з березня 2021 року організована адресна доставка щотижневих благодійних обідів для 100 людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Серед послуг також проєкт «Соціальний хліб», в рамках якого двічі на тиждень 300 осіб забезпечуються безоплатно хлібобулочними виробами. За березень поточного року таких отримали вже близько трьох тисяч – 1350 буханок хліба та 1350 батонів.

Для здійснення заходів із соціального супроводу маломобільних верств населення, в тому числі під час карантину, надається транспортна послуга «Соціальне таксі» 25 особам з числа потребуючих, які отримують послуги гемодіалізу. Їх перевезення здійснюється на постійній основі. Усього в 2021 році надано послугу 63 особам.

Окрім безпосереднього обов’язку, міським терцентром у режимі онлайн проводиться ряд майстер-класів з декоративно-ужиткового мистецтва, конкурсів, занять з ранкової гімнастики в синхронному режимі, занять на факультетах «Університету третього віку», де загалом охоплено понад 200 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Із підопічними «Берегині» також проводять індивідуальні телефонні консультації з практичним психологом для підтримки та стабілізації психоемоційного стану. Послугою охоплено 120 осіб з інвалідністю та 300 осіб похилого віку.

До числа фахівців комунальної установи увійшли й спеціаліст із лікувальної фізкультури, організатор культурної діяльності та дозвілля, інструктор з трудової адаптації, соціальний працівник, які щоденно здійснюють моніторинг ситуації та потреб у родинах, щоб надавати відповідну фахову допомогу.

Вирує активне життя територіального центру соціального обслуговування і на спортивній ниві – проводяться конкурси та спортивні змагання з дотриманням усіх протиепідемічних вимог. До участі в них уже залучено 250 осіб з інвалідністю та літніх мешканців нашого міста.

Для отримання соціальних послуг у територіальному центрі потребуючі особи можуть звернутися до департаменту соціального захисту населення за адресою: вул. Харківська, 35, тел. 78-71-39, або до самої установи за адресою: вул. Інтернаціоналістів, 18, тел. 32-32-60, 63-54-14, (050)4055670.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: