Завантаження ...

Громадські організації Сумщини запрошують взяти участь у конкурсі проєктів

31 березня 2021 року оголошено обласні конкурси з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю.



Про основні нюанси, вимоги, умови та алгоритм проведення обласних конкурсів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких на 2022 рік буде надаватися фінансова підтримка за рахунок бюджетних коштів, розповіла заступниця начальника обласного управління молоді і спорту Ольга Резніченко. Граничний обсяг фінансування одного проєкту становить 100 тисяч гривень

31 березня 2021 року оголошено обласні конкурси з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю. Зокрема, Конкурс проєктів за загальними пріоритетами молодіжної політики та Конкурс проєктів у напрямку національно-патріотичного виховання. Для їх реалізації надаватиметься фінансова підтримка у 2022 році на загальну суму близько мільйона гривень. Граничний обсяг фінансування одного проєкту становить 100 тисяч гривень.

Серед переліку пріоритетних завдань першого Конкурсу є забезпечення дієвості механізмів участі молоді у житті області та власних громад; популяризація здорового способу життя серед молоді; підвищення спроможності молоді, розвиток системи неформальної освіти.

До основних пріоритетів відноситься розвиток кадрового потенціалу, а також розвиток молодіжної інфраструктури та механізмів її ефективного використання. У тому числі створення обласного молодіжного центру та сприяння створенню молодіжних центрів у громадах області, у тому числі на базі існуючих комунальних установ. Особлива увага буде приділятися підтримці соціально вразливої молоді.

Що стосується пріоритетних завдань другого Конкурсу, то тут є важливим формування української громадянської ідентичності, розвиток військово-патріотичного виховання, формування науково-методологічних і методичних засад національно-патріотичного виховання.

Проєкти для участі у конкурсах можуть подати інститути громадянського суспільства, які діють в Сумській області, є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за півроку до оголошення конкурсу (до 31 березня 2021 року), за умови, що інститут громадянського суспільства бере участь у співфінансуванні проєкту в розмірі не менше як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Внесок для виконання проєкту може здійснюватися у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання.

Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Конкурсні пропозиції приймаються у друкованій та електронній формі з 30 березня до 11 жовтня 2021 року щоденно, крім вихідних, з 8.00 до 17.15, в п’ятницю з 8.00 до 16.00 за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 29, ІV поверх, 65 каб., тел. (0542) 61 09 16.

Довідково. У 2020 році відібрані за результатами Конкурсу проєкти були реалізовані на загальну суму 610 тис. гривень. На участь у Конкурсі було подано 52 конкурсні пропозиції, конкурсною комісією підтримано 14.

Для реалізації у 2021 році було відібрано наприкінці минулого року 16 проєктів від громадський організацій на загальну суму 850 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: