Завантаження ...

На Сумщині вийшли на маршрути тролейбуси, придбані коштом Європейського інвестиційного банку

Перші дев’ять з 19 низькопідлогових тролейбусів, закуплених за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) вийшли на дороги обласного центру.



Перші дев’ять з 19 низькопідлогових тролейбусів, закуплених за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) вийшли на дороги обласного центру. Це стало можливим завдяки участі м. Суми у проекті «Міський громадський транспорт України», що є рамковим кредитом від ЄІБ. У межах проекту місто отримало 4 млн євро кредиту на оновлення тролейбусного парку

«Завдяки нашому спільному з Європейським інвестиційним банком проекту зараз оновлюються парки громадського транспорту щонайменше у 10 українських містах, – повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій. – Серед них Київ, Харків, Суми, Львів, Одеса, Тернопіль і Миколаїв. Також ми поступово рухаємося до фінальної частини підготовки та впровадження другої фази проекту «Міський громадський транспорт України ІІ», який на цей раз передбачає закупівлю виключно електричного громадського транспорту. Це дозволить вже в найближчому майбутньому покращити екологічну ситуацію в наших містах і наблизити Україну до європейських стандартів. Вдячний нашим постійним партнерам з ЄІБ за підтримку та плідну співпрацю. Продовжуємо працювати».

Нові тролейбуси обладнано комфортними м’якими сидіннями, кондиціонерами салону та водія, USB портами для зарядки мобільних пристроїв, точками доступу WIFI. Завдяки пандусам та низькій підлозі тролейбуси забезпечать легкий доступ людям похилого віку, людям з інвалідністю та пасажирам з дитячими візочками.

«Ми раді, що українські міста можуть поступово оновлювати застарілий рухомий склад громадського транспорту та пропонувати пасажирські перевезення, що є більш безпечними, зручним та доступними для різних груп пасажирів. Нові тролейбуси допоможуть модернізувати громадський транспорт, зробивши його більш інклюзивним та комфортним, а також сприятимуть покращенню якості повітря в місті», – зазначив Жан-Ерік де Загон, голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.

Окрім кредиту від ЄІБ на придбання нових тролейбусів, профінансована Європейським Союзом технічна підтримка (3,5 млн євро) у межах цього проекту допомагає Міністерству інфраструктури й містам-учасникам у впровадженні європейських стандартів для підтримки сталої міської мобільності.

«Незважаючи на виклики пандемії COVID-19, мобільність залишається ключовим фактором доступу до послуг, роботи та якості життя. ЄС радий підтримати модернізацію міської мобільності в регіонах України за допомогою транспортних засобів, що виробляються на місцях, а отже, також сприяють економічному зростанню», – сказав Фредерік Куне, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

«Я рада, що завдяки нашій співпраці з ЄІБ, мешканці Сум вже можуть відчути переваги від користування новими сучасними, екологічними і якісними тролейбусами. Для Міністерства інфраструктури дуже важливим є перехід на екологічний транспорт. Це дозволить знизити рівень викидів і забруднення довкілля в місті, а також наблизить Україну до реалізації Європейського зеленого курсу», – повідомила Наталія Форсюк, заступник Міністра інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: