Завантаження ...

Мобільні бригади продовжують робити щеплення жителям Сумщини від COVID-19

Під час брифінгу в Сумській центральній клінічній лікарні начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко повідомив, що станом на 16.03.2021 було провакциновано 2259 осіб.



Сьогодні в Сумській центральній клінічній лікарні було щеплено 30 осіб – працівників цієї лікарні

Під час брифінгу в Сумській центральній клінічній лікарні начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко повідомив, що станом на 16.03.2021 було провакциновано 2259 осіб. Переважно це медичні працівники.

«На Сумщині по всій області активно працює 9 бригад. Щодня корегуються графіки. Ми щеплюємо до 300 осіб в день. Сьогодні за планом ми маємо щепити близько 400 осіб, – зазначив Сергій Бутенко. – Це питання перебуває на контролі у голови облдержадміністрації Василя ХОМИ».

Директор КНП «Сумська центральна міська клінічна лікарня» Валентина ДОМІНАС повідомила, що до сьогодні лікарня вважалася «зеленим закладом щодо COVID-19, але кількість хворих, які поступають в лікарню з гострою патологією, а потім у них виявляється COVID-19, щоразу збільшується».

«У минулому році в нас було 80 таких осіб, а за 2,5 місяця цього року більше 90 осіб з коронавірусною інфекцією потрапило в лікувальний заклад. Безумовно, наші працівники контактують і мають ризик зараження. Тому вакцинація для них – необхідна, – розповіла Валентина Домінас. – Станом на сьогодні у нас вакцинувались понад 80 медичних працівників. Відгуки позитивні, немає ускладнень і побічних реакцій. Наразі ми формуємо списки для наступної імунізації наших працівників».

Лікар-пульмонолог Олександр Виноградський погодився на щеплення, адже не лише бачив наслідки COVID-19 у своїх пацієнтів, а й сам у вересні перехворів цією недугою.

«Пройшло від часу хвороби 7 місяців, імунітету у мене вже немає, а захворіти ще раз я не хочу, тому сьогодні вакцинуюся», – розповів він.

Старший рентген-лаборант відділення променевої діагностики Тетяна Мараховська щепилась від COVID-19. Почуває себе добре.

«Колегам, які вагаються, я раджу не зволікати. Це не страшно, а навпаки, корисно для нашого здоров’я, – розповідає. – Тому на власному прикладі я показала, що все добре, щеплюватися потрібно».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: