Завантаження ...

На Сумщині обговорили перспективи розвитку Сумського госпітального округу

На початку засідання голова Сумської облдерж- адміністрації Василь Хома підкреслив, що госпітальна рада Сумського госпітального округу має стати тим органом, який ініціюватиме дієві заходи



На початку засідання голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома підкреслив, що госпітальна рада Сумського госпітального округу має стати тим органом, який ініціюватиме дієві заходи щодо розвитку медичної галузі на Сумщині

«Ви – фахівці високого рівня, розумієте всі тонкощі, пов’язані з медициною. Тому маєте працювати на розвиток закладів охорони здоров’я, – зазначив Василь Хома, звертаючись до членів госпітальної ради. – На порядку денному розроблення концепції розвитку медицини в Сумській області та Стратегії розвитку медицини області. Це дуже важливо. А госпітальна рада якраз має бути тим органом, який ініціюватиме дієві заходи щодо розвитку галузі».

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко зазначив, що в процесі трансформації галузі охорони здоров’я одним із компонентів реформування галузі є створення госпітальної ради – дорадчого органу, який буде координувати роботу закладів медицини, вивчати їх проблематику, скеровувати на шлях розвитку.

«Наразі в області визначений перелік опорних закладів, у нас їх 7, проте госпітальна рада може вносити свої пропозиції щодо перегляду опорних закладів в області, – зазначив Сергій Бутенко. – Також необхідно провести аналіз щодо потенційної можливості виконання програми державних гарантій в межах плану розвитку госпітального округу, визначити спроможну мережу госпітального округу та обсяг необхідних фінансових та інвестиційних ресурсів, необхідних для розвитку. Над усіма цими та іншими завданнями ми з вами і будемо працювати».

Нагадаємо, нещодавно голова Сумської облдержадміністрації підписав розпорядження про затвердження оновленого складу госпітальної ради Сумського госпітального округу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: