Завантаження ...

Поліцейські розшукують псевдобанкіра, який спустошив рахунок жителя Сумщини

Чоловік повірив телефонному співрозмовнику, який назвався співробітником фінансової установи, та надав йому конфіденційну інформацію по своїй банківській картці.



Чоловік повірив телефонному співрозмовнику, який назвався співробітником фінансової установи, та надав йому конфіденційну інформацію по своїй банківській картці. В результаті необдуманого вчинку з його рахунку зникло майже 5 000 гривень.

Із заявою про шахрайство до поліції Шостки звернувся 41-річний місцевий житель. Він розповів, що йому на мобільний телефон зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. Він розповів заявнику, що його картку заблокували. Аби відновити її, потрібно вказати номер, cvv-код, що знаходиться на зворотній стороні фінансового документу, та коди з смс - повідомлення, які прийдуть йому на телефон.

Шосткинець погодився і надав необхідне співрозмовнику. Пізніше з’ясував, що з його рахунку зникло 4 896 гривень.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа зловмисника.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманій телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, або авторизації - не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: