Завантаження ...

На Сумщині дітям загиблих героїв вручили оберіг «Батьківське серце»

Участь у вшануванні пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції взяв голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома



Участь у вшануванні пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції взяв голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома

«Дорогі мами, дружини-вдови, сини і доньки. Сьогодні ми вклоняємося низько перед вашою відвагою, терпінням. Ми завжди пам’ятатимемо ваших синів, чоловіків і батьків. Будемо робити все необхідне, щоб їх подвиг був викарбуваний золотими літерами в новітній історії нашої держави», – зазначив Василь Хома.

За словами президента військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» Павла Жебрівського, Сумщина – 21 область в Україні, де проходить захід проєкту «Батьківське серце».

«Мета проєкту – вшанування пам’яті загиблих героїв через вручення їх дітям кулонів у вигляді сердець. На звороті кожного такого серденька буде викарбуване прізвище та ім’я загиблого батька-героя. Це оберіг у вигляді батьківського серця, якого вже немає тут, на землі. Але це лише перший етап проєкту. Другим етапом стане з дозволу матерів дітей загиблих героїв підтримка цих дітей шляхом прикріплення до кожної родини наставника. Крім того, ми хочемо зробити книгу пам’яті, щоб героїв не забували».

У заході, що проходив в обласній філармонії, також взяли участь радник керівника Офісу Президента України Андрій Ляхович.

«Для нас немає чужих дітей. Ми будемо все робити, щоб ви, діти героїв, жили в мирній і процвітаючій Україні», – зазначив він.

Дата 17 лютого не даремно визначена для вручення оберегів дітям героїв із Сумщини. Адже в цей день 2015 року розпочався вихід українських військ з Дебальцевого. Бої за Дебальцівський плацдарм – одна з найбільших військових операцій на Донбасі. Під час бойових дій в районі Дебальцевого, в період із 15 січня до 18 лютого загинуло 110 військових, 270 було поранено, 7 взято в полон, 18 зникли безвісти.

Першими, кому були вручені обереги, стали діти Дмитра Лісовенка – сини Данило та Тимофій. Боєць Дмитро Лісовенко загинув 12 лютого, в один з останніх днів боїв за Дебальцеве. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно. Почесний громадянин міста Суми.

Сьогодні в обласній філармонії обереги «Батьківське серце» отримали більше 80 дітей, батьки яких, уродженці Сумщини, загинули на Сході України. Були сльози, була гордість, був навіть відчай, і були спогади – пекучі й щемні, але такі теплі – про героїв, які завжди залишаться у пам’яті кожного з присутніх на заході.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: