Завантаження ...

Сумчани перейняли досвід розробки комплексного плану територіальної громади

У Сумах відбувся семінар, присвячений складу та змісту містобудівної документації, необхідної при розробці комплексних планів об’єднаних територіальних громад.



У Сумах відбувся семінар, присвячений складу та змісту містобудівної документації, необхідної при розробці комплексних планів об’єднаних територіальних громад.

На початку зустрічі в. о. міського голови Михайло Бондаренко наголосив на важливості розробки комплексного плану Сумської об’єднаної територіальної громади як основного документа, що визначить курс розвитку громади та її соціальної інфраструктури на найближче десятиріччя. За словами посадовця, там будуть визначені: організація та функціональне призначення територій, основні принципи і напрямки формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожні мережі, інженерно-транспортна інфраструктура, інженерна підготовка і благоустрій, цивільний захист територій та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорона земель, збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів.

Досвідом з сумськими посадовцями і депутатами міської ради, членами Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України під час семінару в конференц-залі МЦ «Романтика» ділились директор ТОВ «Український науково-проектний інститут цивільного будівництва», голова Національної спілки архітекторів України Олександр Чижевський і директор ТОВ «Картографія+» Ігор Хмара, яким з успіхом це вдалось зробити вже в понад 40 територіальних громадах по всій Україні.

Гості зосередили увагу присутніх на перевагах розробки комплексного плану об’єднаної територіальної громади, ознайомили з відповідною законодавчою базою та відповідальністю за її невиконання, поінформували щодо джерел фінансування й необхідності актуалізації генерального плану Сум.

Серед пріоритетів документа також виділили сприяння вирішенню містобудівних потреб мешканців, накшталт при зверненні щодо виділення земельної ділянки або ж паспорта забудовника, та доступність і публічність комплексного плану як містобудівного і земельного кадастру «в одному флаконі» на геопорталі громади або на її хмарному сховищі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: