Завантаження ...

Сумська область готова до ліквідації наслідків негоди

За дорученням голови облдерж- адміністрації Василя Хоми голови райдерж- адміністрацій та керівники органів місцевого самоврядування мають вжити вичерпних заходів щодо безперебійного функціонування систем життєзабезпечення області



За дорученням голови облдержадміністрації Василя Хоми голови райдержадміністрацій та керівники органів місцевого самоврядування мають вжити вичерпних заходів щодо безперебійного функціонування систем життєзабезпечення області під час ускладнення погодних умов. Про це йшлося під час селекторної наради

За даними Українського гідрометеорологічного центру, у зв’язку з активізацією циклону над півднем України до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня на території Сумської області очікується значне випадання опадів у вигляді мокрого снігу (приріст снігового покрову 10-15 см.), налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Такі погодні умови можуть спричинити негативний вплив на функціонування систем життєзабезпечення, привести до порушення або тимчасового припинення руху транспорту, знеструмлення населених пунктів. Тому в області всі відповідні служби будуть переведені в режим підвищеної готовності.

Головам райдержадміністрацій, головам сільських, селищних, міських територіальних громад доручено організувати цілодобову роботу штабів та оперативних груп для координації дій органів управління і сил цивільного захисту, підприємств, установ та організацій на місцевому рівні.

Задля недопущення припинення руху транспорту необхідно забезпечити міжобласну (міжрайонну) взаємодію та регулювання транспортних потоків, а також у разі необхідності забезпечити розчищення доріг загального призначення, залучивши необхідну кількість різних суб’єктів господарювання. Особливу увагу слід звернути на розчищення доріг, по яким визначені маршрути руху шкільних автобусів.

Обласному управлінню охорони здоров’я спільно Сумським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф необхідно налагодити взаємодію з Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та Управлінням патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції з метою забезпечення безперешкодного проїзду автомобілів екстреної медичної допомоги за викликами.

Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області спільно з обласним управлінням охорони здоров’я доручено забезпечити у разі виникнення аварій на системах електропостачання безперервне електропостачання лікувальних закладів, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Також обов’язково необхідно забезпечити стале функціонування систем електро-, тепло та газопостачання населених пунктів та потенційно небезпечних об’єктів.

Для реагування на наслідки негоди підготовлено 1469 одиниць основної техніки, 869 одиниць інженерної техніки та 4726 працівників установ, підприємств та організацій.

Крім того, на підприємствах галузі ЖКГ Сумської області функціонують 113 аварійно-відновлювальних бригад з необхідним запасом матеріально-технічних засобів для оперативного реагування на можливі аварії на об’єктах життєзабезпечення населення. Для ліквідації наслідків негоди підготовлено 126 одиниці комунальної техніки. За договорами з підприємствами різних форм власності може бути залучено 197 одиниць додаткової техніки, заготовлено 27,8 тис. тон посипочного матеріалу та реагентів.

В області постійно буде проводитися моніторинг ситуацій на відповідних адміністративних територіях.

У разі виникнення аварій на об’єктах господарської діяльності та життєзабезпечення потрібно негайно інформувати обласний штаб з координації дій щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації, які пов’язані з ускладненням погодних умов, за тел./ факс 63-28-43 та на електронну адресу: uns@sm.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: