Завантаження ...

Журналіст із Сумщини – один із переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт про децентралізацію

У Міністерстві розвитку громад та територій пройшла онлайн-церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт



У Міністерстві розвитку громад та територій пройшла онлайн-церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади»

Цього року на конкурс надійшло 279 робіт. Переможцями стали 12 матеріалів, авторами яких є 15 журналістів і телеоператорів, які представляють регіональні медіа Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей.

У номінації «Радіоматеріал» диплом ІІІ ступеня отримав Олександр Бабуров за матеріал «Врятувати районну лікарню» (подано від ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Сумська регіональна дирекція», м. Суми).

Вітаючи фіналістів конкурсу, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов підкреслив роль регіональних медіа в об’єктивному висвітленні ходу реформи децентралізації.


«Без якісної роботи регіональних журналістів реформа могла б залишитись неосмисленою, але вони цього не допускають. Щодня простою мовою вони доносять аудиторії на місцях суть децентралізації, критикують та пояснюють як вона вплине на життя кожного мешканця міста, району і громади. Цей фаховий публічний погляд з боку, що і є функцією четвертої влади, дозволяє нам побачити її слабкі місця та вчасно їх виправляти», – зазначив Олексій Чернишов.

Заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко зі свого боку відзначила вплив місцевої журналістики на розвиток демократії у регіонах: «Ми раді спостерігати суттєвий прогрес з кожним роком не тільки у кількості, а і у якості робіт, які подаються на конкурс. Для Ради Європи важливо і почесно бути дотичним до цього конкурсу та загалом до підтримки української влади у реалізації реформи децентралізації. Саме на місцях формуються нові стандарти доброго, демократичного врядування – місцевої демократії. Цей процес заслуговує на об’єктивне висвітлення у регіональних медіа, які як ми переконалися за результатами конкурсу, професійно виконують свою роботу та розвиваються.»

Довідково. Конкурс проводиться вже п’ятий рік поспіль за підтримки Ради Європи, громадської організації «Інтерньюз-Україна» та ОБСЄ.

Журналістські роботи відзначаються у чотирьох номінаціях: онлайн-публікація, стаття у друкованому медіа, радіоматеріал, відеоматеріал. За чотири попередні роки дипломами конкурсу відзначено 49 конкурсних робіт. Журналісти Черкащини виборювали призові місця щороку, у їхньому доробку – 13 дипломів. В основному це роботи в номінаціях «онлайн-публікація» та «стаття у друкованому ЗМІ».

За матеріалами порталу децентралізації: https://decentralization.gov.ua/news/13108

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: